SJETILI SE OPOZIVA

Iz SDP-a stigao zanimljiv odgovor na HNS-ovo približavanje Plenkoviću

02.06.2017 u 12:25

Bionic
Reading

Dok se nastavljaju spekulacije hoće li HNS ući u Vladu s HDZ-om, svoj odgovor na novonastalu situaciju pripremila je glavna oporbena stranka. Kako doznaje tportal, SDP će najvjerojatnije dati potpise za HNS-ovu inicijativu za iskazivanje povjerenja Vladi

SDP će, doznajemo, u ponedjeljak održati sjednicu Kluba zastupnika, a jedna od točaka dnevnog reda bit će i HNS-ov prijedlog za iskazivanje povjerenja Vladi, koji, podsjećamo, glavna oporbena stranka još nije potpisala.

'Najvjerojatnije ćemo dati potpise za tu inicijativu', kaže za tportal jedan od saborskih zastupnika SDP-a. Sve će, dodaje, ovisiti i o razvoju situacije s prikupljanjem većine u Saboru.

  • +2
Iz vremena idile: SDP i HNS potpisali sporazum o izlasku na izbore u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Pridruži li se HNS novoj većini i odustane od inicijative za opoziv, SDP može, kažu nam u toj stranci, sam pustiti u proceduru tu inicijativu.

Podsjetimo, HNS je inicijativu za iskazivanje povjerenja Vladi pokrenuo početkom svibnja, na dan kad je ostavku na mjesto predsjednika Sabora podnio Božo Petrov. Međutim, da ona bude upućena u proceduru nedostajali su im glasovi SDP-a. HNS je uz svoje prikupio i potpise IDS-a.

Iako su iz HNS-a tada pozivali SDP da se pridruži inicijativi i da potpise kako bi se vidjelo da li Vlada ima većinu, u glavnoj oporbenoj stranci smatrali su da će se većina vidjeti na izglasavanju novih ministara.