suđenje mogulu

Sciorra: Weinstein me je silovao

23.01.2020 u 21:38

Bionic
Reading

Glumica Annabella Sciorra svjedočila je u četvrtak na suđenju holivudskom mogulu Harveyu Weinsteinu da ju je Weinstein silovao početkom 1990-ih

Sciorra, najpoznatija po ulazi u seriji "Obitelj Soprano", ključni je svjedok na suđenju i najpoznatija članica pokreta MeToo koja će svjedočiti protiv Weinsteina.

Preko 80 žena optužilo je Weinsteina za seksualno zlostavljanje.

Pedesetdevetogodišnja glumica rekla je na sudu kako je Weinstein upao u njen apartman u Malibuu i silovao je.

"Udarala sam ga šakama i nogama, pokušala sam ga maknuti od sebe", opisala je Sciorra na sudu.

Weinstein je prijetio Sciorri kada su se poslije sreli te joj je zaprijetio da ne smije nikome reći za silovanje.

"Ovo ostaje između tebe i mene", rekao je smiješeći se Weinstein iako je njegov ton bio "vrlo prijeteći", rekla je Sciorra na sudu.

Weinstein je slušao Sciorrino svjedočenje u tišini te je ponekad zapisivao bilješke.

U sudnicu je došao ranije s asistentom, ali nije koristio hodalicu kao u prethodnim tjednima.

Optužbe koje su iznijele Sciorra i četiri druge žene nisu kažnjive za Weinsteina jer je nastupila zastara, ali se tužitelji nadaju da će ta svjedočenja pokazati obrazac Weinsteinova predatorskog ponašanja.

Njujorški tužitelji počeli su u srijedu iznositi optužbe protiv Harveya Weinsteina, opisujući bivšeg filmskog producenta kao silovatelja.

Suđenje je počelo 6. siječnja i moglo bi trajati još šest tjedana.

Weinstein (67) se izjasnio da nije kriv po optužbi za napastvovanje dviju žena. Čeka ga život u zatvoru bude li osuđen za najozbiljniju optužbu, predatorski seksualni napad.

Od 2017. više od 80 žena optužilo je Weinsteina za seksualna nedjela, što je pokrenulo pokret #MeToo u kojemu žene iznose javne optužbe protiv moćnih ljudi u poslovnom svijetu, te svijetu zabave i politike.

Weinstein, koji je izmijenio neovisnu filmsku industriju kritički hvaljenim filmovima poput "Engleskog pacijenta" i "Zaljubljenog Šekspira", osporio je optužbe i rekao da su seksualni susreti bili s pristankom.