DJELO TALIBANA?

Saudijski diplomat ubijen na jugu Pakistana

16.05.2011 u 10:17

Bionic
Reading

Saudijski diplomat ubijen je u ponedjeljak u automobilu blizu saudijskog konzulata u Karačiju, na jugu Pakistana, pet dana nakon što su na to diplomatsko predstavništvo bačene dvije ručne granate, objavilo je veleposlanstvo Saudijske Arabije u Islamabadu, javljaju agencije

'Radilo se o saudijskom diplomatu, a ubijen je mecima u svojem automobilu s diplomatskim registarskim tablicama, blizu našeg konzulata', rekao je dužnosnik za odnose s novinarima u saudijskom veleposlanstvu za AFP. Rang ubijenog diplomata nije objavljen.

Do ubojstva je došlo pet dana nakon što su nepoznate osobe na motoru bacile dvije granate, ne prouzročivši štetu, na konzulat Saudijske Arabije u Karačiju, što je policija protumačila kao moguću reakciju na ubojstvo Osame bin Ladena 2. svibnja.

Al Kaida je veliki protivnik saudijske monarhije i najavila je osvetu za ubojstvo Bin Ladena, rođenog Saudijca.

Glasnogovornik pakistanskih talibana za Reuters nije mogao potvrditi da su njegovi borci izvršili atentat, ali je rekao da mu je drago zbog toga. 'Tkogod da je to napravio, napravio je jako dobar posao, jer je Saudijska Arabija, baš kao i Pakistan, američki rob', rekao je Ehsanula Ehsan u telefonskom razgovoru s nepoznate lokacije.