NAKON ANALIZE CIA-E

Saša Broz: Moj djed nije ni postojao!

21.08.2013 u 13:18

Bionic
Reading

Unuka Josipa Broza Tita, Saša Broz, ravnateljica Opere HNK Rijeka, oglasila se na svojem profilu na Facebooku reagiravši na vrlo zanimljiv način na tvrdnje da je njezin djed zapravo bio Poljak ili Rus, piše Večernji list

'Ovim putem zahvaljujem CIA-i i svim djelatnicima iste agencije na višegodišnjim naporima da otkriju pravo porijeklo mog djeda. Poljak, kažu, ili Rus. No sa žaljenjem moram razočarati dotičnu instituciju i javno obznaniti da moj djed nije ni postojao, već je bio proizvod hipnotizirane mase koja je, kako bi zabavila sebe i zafrknula CIA-u, izmislila svog 'Čarobnjaka iz OZ-a'. A postoji i dokaz da sam JA rasna Brazilka porijeklom s Kamčatke i da s gore navedenim Titom nemam nikakve veze!', napisala je, kako prenosi Večernji list, Saša Broz na svom profilu na Facebooku.

Podsjetimo, prema dokumentu nedavno objavljenom na CIA-inim stranicama, fonetska analiza jezika pokazala je da predsjednik bivše Jugoslavije Josip Broz Tito nije bio jugoslavenskog porijekla. U dokumentu, s kojeg je nedavno skinuta oznaka tajnosti, konstatira se da je Tito govorio srpskohrvatski koji mu je 'navodno' materinski, ali sa 'stranim naglaskom'.


U opsežnoj analizi eventualnih jezika koji bi Titu stvarno mogli biti materinski ili pak bliskiji od srpskohrvatskog navedeni su ruski i poljski.

'Samoglasnik 'i' isto se izgovara poslije mekih i tvrdih suglasnika u srpskohrvatskom jeziku. Na drugoj strani, oni čiji je materinski jezik ruski ili poljski vjerojatno bi obje riječi izgovarali s umekšanim 'n'. To je upravo Titov izgovor srpskohrvatskog jezika i on se najbolje opisuje kao strani naglasak', navodi se u analizi čije je dijelove prenijela beogradska Politika.

Autori dokumenta kažu da bi bilo logično pretpostaviti da je kontroverzni Tito Rus ili Poljak, ali naglašavaju da se njegov identitet samo može pretpostaviti, kao i da sigurno nema 'jugoslavensko porijeklo'.