POVRATAK OTPISANE

Sarah Palin: Siriju neka rješava - Alah

17.06.2013 u 10:24

Bionic
Reading

Sarah Palin, bivša guvernerica Aljaske i republikanska kandidatkinja za potpredsjednicu SAD-a, kritizirala je predsjednika Baracka Obamu nastupajući na godišnjem sastanku Koalicije za vjeru i slobodu, ističući da SAD ne bi smio intervenirati u Siriji dok je on na vlasti

'Gdje je naš vrhovni zapovjednik oružanih snaga? Sada govorimo o novim intervencijama. Ja kažem - sve dok ne znamo što činimo, sve dok nemamo vrhovnog zapovjednika oružanih snaga koji zna što radi, pustite te radikalne islamističke zemlje koje ne poštuju čak ni osnovna ljudska prava, gdje se obje strane međusobno kolju vičući 'Allah Akbar', kažem - dok nemamo nekog tko zna što radi, pustimo da to riješi Alah', poručila je Palin svojoj konzervativnoj publici.

Američki dužnosnici u četvrtak su objavili da je predsjednik Obama premijerno odobrio slanje oružja sirijskim pobunjenicima. Takva najava došla je nakon što je Bijela kuća otkrila da SAD ima uvjerljive dokaze da sirijski predsjednik Bašar al Asad koristi kemijsko oružje u borbi protiv pobunjenika.