IZLAZAK NA NARODNJAKE

Šapiću 27 godina za dvostruko ubojstvo u Vojniću

25.04.2017 u 15:06

Bionic
Reading

Zbog teškog ubojstva dvojice mladića tijekom izlaska u narodnjački klub u Vojniću 2013. karlovački Županijski sud u utorak je na 27 godina zatvora nepravomoćno osudio Boška Šapića

Riječ je o ponovljenom suđenju za ubojstvo Alvina Horvatića i Dejana Vučkovića koje je u lipnju prošle godine naložio Vrhovni sud ukinuvši prvu presudu na 22 godine zatvora.

Sutkinja Sanda Janković kazala je obrazlažući presudu da je kazna mogla biti i znatno veća, ali da je sud uzeo u obzir okolnost da je Šapiću psihijatrijskim vještačenjima ustanovljena smanjena ubrojivost. Također, kazala je i da iz dokaznog postupka proizlazi značajan doprinos ubijenog Horvatića pri tragičnom sukobu.

Sud je zaključio i da je Šapić zločin počinio vođen ljubomorom, pozvavši se pritom na SMS poruke koje je večer prije ubojstva razmjenjivao s tadašnjom djevojkom Viktorijom Jakuš iz kojih proizlazi da je namjeravala ostaviti Šapića i vratiti se Horvatiću s kojim je ranije bila u vezi.

Iako je Šapić na kraju postupka izrazio kajanje sutkinja je ustvrdila da je ono bilo "samo verbalno" te da sudsko vijeće nije steklo dojam da se radi o ozbiljnom kajanju.

Šapićev odvjetnik Ljubiša Drageljević najavio je žalbu na nepravomoćnu presudu. I u svom završnom govoru odvjetnik se pozvao na psihijatrijska vještačenja po kojima nema dvojbe da je Šapić u vrijeme zločina bio u jakom afetku "steničkom i asteničkom", odnosno u stanju jake razdraženosti i prepasti.

Takvo stanje, smatra odvjetnik, nastupilo je prvenstveno zbog činjenice da je pokojni Horvatić isprovocirao sukob te iz automobila izvukao Šapića koji je "zbog svega doživio jaku prepast što je rezultiralo nužnom obranom, odnosno eventualnom prekoračenjem nužne obrane".