SMJENA UPRAVE

Sanel Volarić na čelu Croatia osiguranja

22.04.2014 u 15:58

Bionic
Reading

Za novog predsjednika Uprave Croatia osiguranja danas je imenovan Sanel Volarić, dok je predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović na današnjoj Glavnoj skupštini Croatia osiguranja izabran za novog predsjednika Nadzornog odbora najvećeg hrvatskog osiguravatelja

Glavna skupština Croatia osiguranja održana je danas, a na njoj su, uz Vlahovića, u Nadzorni odbor izabrani i dosadašnji predsjednik NO-a Mladen Blažević, koji će sada obnašati dužnost zamjenik predsjednika, te novi članovi Plinio Cuccurin, Branko Zec i Roberto Škopac. U NO-u će ostati i dosadašnji članovi, Josip Tica i Miroslav Hrašćanec, kao predstavnik radnika.

Novoizabrani Nadzorni odbor potom je održao svoju prvu sjednicu, na kojoj je odlučeno da će Uprava Croatia osiguranja sada imati tri člana, a u Upravu su imenovani Sanel Volarić, Nikola Mišetić i Andrej Koštomaj

Dosadašnji predsjednik Uprave Croatia osiguranja Krešimir Starčević i član Uprave Ivan Fabijančić sporazumno odlaze iz Croatia osiguranja, objavili su iz Adrisa.

Volarić na čelo Uprave Croatia osiguranja na razdoblje od pet godina dolazi s mjesta zamjenika regionalnog člana Uprave za operacije Allianz SE u Muenchenu, Koštomaj je dosadašnji izvršni regionalni direktor marketinga Googlea za Adriatics regiju, dok je Mišetić u Adrisu obnašao funkciju izvršnog direktora razvoja

Adris grupa je najveći pojedinačni dioničar Croatia osiguranja postala početkom ožujka ove godine po potpisivanju kupoprodajnog ugovora, kojim je rovinjska grupacija od države za 905 milijuna kuna preuzela 39,05 postotni vlasnički udio u Croatia osiguranju.

Kupoprodajnim te dioničarskim ugovorom koji je potpisan istog dana, Adris se obvezao i na dokapitalizaciju Croatia osiguranja za približno 840 milijuna kuna, nakon čega bi u Croatia osiguranju Adris imao 60 posto vlasništva, dok bi državi ostao udio od 28 posto.

Tako je Glavna skupština Croatia osiguranja danas, uz ostalo, donijela odluku o povećanju temeljnog kapitala CO-a ulozima u novcu, i to izdavanjem 113.349 novih redovnih dionica nominalne vrijednosti od 1.400 kuna, koje se izdaju za iznos od 7.412,25 kuna po dionici, odnosno za ukupno 840,17 milijuna kuna, koje će u cijelosti uplatiti Adris.

Povećani temeljni kapital Croatia osiguranja iznosit će 601,57 milijuna kuna i bit će podijeljen na 420.947 redovnih dionica te 8.750 povlaštenih dionica.