DRAMATIČAN DAN U HDZ-U

Sanadera su branili samo Bebić i Polančec

05.01.2010 u 08:05

Bionic
Reading

Na jučerašnjoj dramatičnom sastanku u prostorijama HDZ-a jedini visokopozicionirani članovi stranke koji su branili Ivu Sanadera bili su predsjednik Sabora Luka Bebić i bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec

Dio vodstva stranke na sjednici HDZ-a predlagao je beskompromisno izbacivanje Marija Zubovića, Sanaderova prijatelja i zastupnika. Slučaj Luke Bebića, stratega Sanaderove pobune protiv premijerke, činio se kompliciraniji, javlja Jutarnji list.

- On je šef Sabora, najbolje da ga ostavimo i čekamo da sam podnese ostavku i istupi iz HDZ-a - predlagali su neki.

- Neću dati ostavku! Ovo nije puč! - poručio je Luka Bebić, koji je u 18 sati izašao iz HDZ-a. Bebić se na sjednici, doznaje Jutarnji, javio samo jednom i to na početku kritizirajući Kosor.

- Sjednice predsjedništva nisu se dovoljno često organizirale - rekao je navodno Bebić. Na to su mu prozvani odgovorili kako je u šest mjeseci, uključujući i godišnji odmor, bilo sazvano 12 sjednica kao i niz ciljanih sastanaka.

- Zašto nisam pozvan na sjednicu odmah ujutro, požalio se Bebić. Zašto bi te zvali kad nisi član užeg predsjedništva? - uzvratili su Bebiću, a on je zašutio.

Damir Polančec na sjednici je zdušno branio Sanadera. Njegov glavni argument bio je zašto nitko od HDZ-ovaca nije branio prozvane u nizu afera te zašto nitko nije zaštitio Sanadera kad su ga napadali.

U stranku nije došlo samo dvoje ljudi: Ivo Sanader i Jerko Rošin, Sanaderov prijatelj koji je bio u Splitu. Ostali zastupnici koje je Sanader doveo u nedjelju u ponedjeljak su se ogradili od njega i ispričali Jadranki Kosor.