UHIĆENJE JOCE AMSTERDAMA

Sanader zadovoljan suradnjom sa srbijanskom policijom

28.04.2009 u 13:41

Bionic
Reading

Premijer Ivo Sanader izrazio je danas zadovoljstvo policijskom suradnjom Hrvatske i Srbije koja je dovela do jučerašnjeg uhićenja Sretena Jocića, poznatijega kao Joca Amsterdam, kojega se sumnjiči da je umiješan u ubojstvo novinara i izdavača Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića

'Pokazalo se da je nužna suradnja između policija dviju zemalja. Smatram da je jako dobro što je došlo do suradnje hrvatske i srbijanske policije i treba tako nastaviti dalje jer organizirani kriminal ne poznaje granice, a što će pokazati daljnji tijek obrade cijelog slučaja, to je teško prognozirati. Zadovoljan sam i radom policije i Ministarsva pravosuđa', rekao je među ostalim Ivo Sander na konferenciji za novinare u Vladi o mogućoj pojavi svinjske gripe u Hrvatskoj.


Komentirajući uhićenje Sretena Jocića, ministar pravosuđa Ivan Šimonović, uoči predstavljanja projekata reforme pravosuđa predstavnicima međunarodne zajednice u Novinarskom domu, rekao je pak da su u tijeku razgovori sa Srbijom, Crnom Gorom te Bosnom i Hercegovinom o međusobnom izručivanju državljana protiv kojih se vode kazneni postupci.

Sreten Jocić uhićen je jučer poslijepodne u elitnome beogradskom naselju Dedinju u unajmljenoj kući u kojoj je živio Slobodan Milošević. U roku od 48 sati trebao bi biti priveden istražnome sucu.

Ivo Pukanić ubijen je 23. listopada 2008. u eksploziji bombe postavljene na skuteru parkiranom uz njegov automobil, pri čemu je poginuo i njegov suradnik Niko Franjić. Pukanić je u tekstovima objavljenima Nacionalu Jocića spominjao kako osobu povezanu s crnogorskom duhanskom mafijom.