logika iz hdz-a

Sanader: Prosvjed u Zagrebu pokazao da građani nisu protiv Vlade

11.09.2022 u 15:26

Bionic
Reading

Politički tajnik HDZ- a Ante Sanader​ u nedjelju je na konferenciji za novinare u Splitu izjavio kako je jučerašnji prosvjed u Zagrebu potvrdio kako hrvatski građani nisu protiv Vlade, da je podržavaju i da su svjesni kako zna upravljati u krizama.

Govoreći o Vladinom paketu mjera pomoći građanima i gospodarstvu na području energetike, Sanader je izjavio kako Dalmatinci, koji se uglavnom griju na struju a dio ih kuha na plin, neće ostati zakinuti u odnosu na ostatak Hrvatske.

Ocijenio je da su mjere Vlade dobre te da građani imaju povjerenje u nju, a za jučerašnji prosvjed u Zagrebu je rekao da je doživio fijasko. Dodao je i da je Nikola Grmoja imao više objava nego što je jučer bilo prosvjednika u Zagrebu.

"Vlada RH neće zapostaviti Dalmaciju kao što je nije zapostavila ni do sada, a to je pokazala svim svojim mjerama. Ovih 21 milijardu kuna koje je Vlada pripremila za energetske mjere sigurno neće biti na pragu onoga što je preporučivao Peđa Grbin jer njihove su mjere bile nedostatne za bilo što. Ova Vlada je jasno procijenila što treba i dala dovoljna sredstva da se sačuva narod i oni najpotrebniji u krizi", kazao je Sanader.

Upitan pada li popularnost HDZ- a nakon slučaja Ina, odgovorio je da su oni "jasno osudili tu aferu" dodavši kako su isto tako iskazali nultu toleranciju prema svakom obliku kriminala jer kriminal nema svoju stranku, odnosno bilo ga je u svim strankama.

Prema njegovim riječima, najjača su stranka što se rejtinga tiče i vjeruju kako će on dalje rasti.

Na pitanje novinara kako komentira situaciju s otvaranja europskog prvenstva u vaterpolu kada je u Spaladium Areni izviždan premijer, Sanader je izjavio "da je to u Splitu uobičajena pojava".

  • +16
Prosvjed protiv HDZ-a Izvor: Cropix / Autor: Dragan Matic

Župan Blaženko Boban​ rekao je da  je Vlada RH donijela sveobuhvatne mjere koje će "dotaknuti" svakog građanina. Na njima je, koji obnašaju odgovorne dužnosti na regionalnoj ili lokalnoj razini, zadatak da ne rade nikakve "antimjere" u smislu dizanja cijena vrtića nego da donose mjere koje bi bile kompatibilne sa mjerama Vlade.

"Mi smo u Splitsko-dalmatinskoj županiji potpisali niz ugovora i objavili javne pozive kao potporu stanovništvu. Bitno je da i mi doprinosimo našim građanima u prevladavanju ove krize. Jedna grupacija paralelno s mjerama Vlade radi antimjere, svjedoci smo toga u Splitu, Zagrebu i u drugim mjestima", kazao je Boban.