PROSVJED PROTIV SVEGA

'Zbog digitalnog eura nestat će Benkovački sajam': Ovo su najveći biseri s prosvjeda protiv HDZ-a koji je završen - himnom HDZ-a

10.09.2022 u 16:22

Bionic
Reading

Inicijativa "Slobodni zajedno" organizirala je u subotu prosvjed pred HDZ-om, tražeći ostavku Vlade i izvanredne izbore, pri čemu su se mogle čuti i poruke koje nemaju veze s proklamiranim ciljem - protiv uvođenja eura, rodne ideologije ili Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Prosvjed je organiziran nakon izbijanja afere s velikom pljačkom u Ini, a organizatori su poručivali da "Vladi treba dati otkaz" zbog te i niza drugih korupcijskih afera.

No na prosvjedu na Trgu žrtava fašizma afera u Ini jedva da je i spomenuta, prosvjednici su se bunili npr. zbog promjene valute od početka sljedeće godine, navodnog uvođenja "rodne ideologije" u osnovne i srednje škole ili "umjetno stvorene" energetske krize, te su tražili izlazak Hrvatske iz WHO-a.

Zbog digitalnog eura nestat će Hrelić i benkovački sajam

Aktivistica iz Zadra Željka Becić kazala je da je Hrvatska, kao i druge članice Europske unije, izgubila političku suverenitet zahvaljujući Lisabonskom ugovoru, a nakon uvođenja eura izgubit će i onaj monetarni.

''Nedugo nakon eura doći će do digitalnog eura, onda se pozdravite sa svim slobodama koje znate. Nestat će zagrebački Hrelić i benkovački sajam, nestat će mnogo toga što je u kulturi hrvatskog naroda'', ustvrdila je na što su uslijedili uzvici ''Ne damo kunu''.

  • +16
Prosvjed protiv HDZ-a Izvor: Cropix / Autor: Dragan Matic

Prosvjednici zamjeraju Vladi i loše upravljanja covid krizom, tijekom koje je uskratila građanima pravo na rad, slobodno kretanje i mnoge druge slobode uvođenjem covid potvrda, on-line nastave, pravila o nošenju zaštitnih maski i zatvaranjem objekata.

''Svjetska zdravstvena organizacija je u većinskom vlasništvu bankara i farmaceuta koji su se obogatili na covid krizi i pretvorili organizaciju u svoju privatnu firmu. Mi s ovog mjesta najavljujemo akciju izlaska iz Svjetske zdravstvene organizacije'', poručila je ginekologinja Marija Divić.

Predrag Livak iz sindikata Prosvjetitelj kritizirao je Vladu zbog on-line nastave koja je učenicima uskratila socijalizaciju i druženje s vršnjacima, a učiteljima će, kako tvrdi, uskratiti posao jer će ih zamijeniti roboti i programi umjetne inteligencije

''Agenda transhumanizma namjerava zamijeniti i digitalizirati stvarne ljude, umjetna inteligencija je za vlastodršce sposobnija, jeftinija i superiornija'', rekao je.

Okupljene građane upozorio je i na određene ''štetne ideje'' koje polako ulaze u školske programe, a pritom "seksualiziraju djecu".

Izvor: Cropix / Autor: Dragan Matić / CROPIX

Na prosvjedu protiv HDZ-a pjevali himnu HDZ-a

Osuđujemo otvoreno ili suptilno propagiranje rodne ideologije u školama. U svijetu se djecu uči da je spol fluidna kategorija, protivno svim biološkim i medicinskim činjenicama, rekao je Livak, na što su okupljeni vikali ''Ne damo djecu''.

Andrija Klarić, jedan od glavnih organizatora prosvjeda, ustvrdio je pak da je "narodu dosta cenzure znanosti i znanstvenika, plaćenih novinara i tzv. 'fact-checkera'".

Pomalo paradoksalno, na kraju skupa pjevala se pjesma ''Bože, čuvaj Hrvatsku'', koja slovi kao himna HDZ-a, stranke protiv koje su prosvjedovali.