DOBRO JUTRO, PREMIJERU

Sanader: Nitko ne smije biti uhićen zbog mišljenja

03.12.2008 u 12:08

Bionic
Reading

Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader danas je u izjavi u povodu posljednjih događanja i privođenja u Zagrebu i Dubrovniku aktivista Facebooka istaknuo da u Hrvatskoj nitko ne smije biti priveden ili uhićen zato što drugačije misli te je od ministra Karam

ZAGREB - 'Hrvatska je demokratska zemlja širokih sloboda. Sve što smo prošli od devedesete do danas daje nam za pravo očekivati da slobodu i demokraciju koju smo stekli nitko i ništa danas više ne može dovesti u pitanje', kaže premijer Sanader i ističe kako upravo stoga danas mora izjaviti da 'u Hrvatskoj nitko ne smije biti priveden ili uhićen zato što drugačije misli, zato što prosvjeduje ili se ne slaže s mojom ili bilo čijom drugom politikom'.

'Braniti tu slobodu glavna je zadaća mene, kao hrvatskog premijera. Tako sam radio dosad, tako ću raditi i ubuduće', naglašava Sanader. Jer, navodi dalje, 'nije ovdje riječ o ovoj ili onoj Vladi ili o bilo kojoj stranci i politici - ovdje je riječ, kratko i jasno - o slobodi. O slobodi izražavanja svog mišljenja, o slobodi političkog uvjerenja, o slobodi slaganja ili neslaganja s pojedinom idejom'.

'Zato sam zatražio da mi ministar unutarnjih poslova i ravnatelj policije danas podnesu izvješće o posljednjim događanjima i privođenjima u Zagrebu i Dubrovniku i poduzmu odgovarajuće sankcije ukoliko je bilo propusta u policijskom postupanju', stoji na kraju izjave premijera Sanadera, koju je medijima dostavio vladin Ured za odnose s javnošću.