afera fimi media

Sanader na suđenju: Jugoslavenski konzul mi je rekao - bit će krvi do koljena!

12.02.2020 u 10:47

Bionic
Reading

Ivo Sanader rekao je u iznošenju obrane u aferi Fimi medija da je nedužan kao i HDZ kojeg je kako je kazao osnivao u Austriji početkom 90-ih u srijedu na zagrebačkom Županijskom sudu

'Bio sam u kontaktu s predsjednikom Tuđmanom koji me je pozivao da se vratim u Hrvatsku. To nam je bilo teško jer smo imali malo dijete, a znali smo da će biti rata. Čak mi je to rekao jugoslavenski konzul kada sam došao produžiti jugoslovensku putovnicu. Pitao me što to mi iz HDZ-a radimo. Kazao je da će biti krvi do koljena, a ja sam mu rekao da neće jer mi želimo miran razlaz', rekao je Sanader, piše Večernji list.

Zatim je objasnio kako se vratio u Split te započeo političku karijeru. Najavio je da će pričati o tome kako je stekao imovinu jer prema optužnici ima nesrazmjer u prihodima i rashodima od 23 milijuna kuna. USKOK traži da mu se to oduzme.

Ponovio da je 1976. kao dopisnik iz Austrije za Sportske novosti pratio zimske olimpijske igre.

'Radio sam kao dopisnik i za Slobodnu. Za to sam primao honorar. Nije to bio veliki novac, ali za studenta je bilo dosta. Bio sam i u uredništvu studentskog lista za što sam isto primao plaću. Predavao sam i vjeronauk, a radio sam i za marketinšku agenciju gdje sam u pet godina po mojoj procjeni zaradio oko oko 65.000 eura', rekao je.