RAZLJUĆENA KOSOR

'Sanader je bio ništa na političkoj sceni'

07.04.2014 u 21:00

Bionic
Reading

Izjava Zsolta Hernádija da je Ivo Sanader bio jedan od najutjecajnijih političara u Hrvatskoj iako je u vrijeme ručka u restoranu Marcellino bio već bivši premijer, naljutila je Jadranku Kosor, koja je tada bila na čelu Vlade, javlja RTL

Podsjetimo, u ekskluzivnom intervjuu za RTL Danas Hernadi je rekao da je 'Hrvatska gospodina Sanadera dva puta izabrala za svoga premijera, gospodin Sanader tada je još bio jedan od najutjecajnijih političara u Hrvatskoj, doživotni počasni predsjednik vladajuće stranke...' rekao je predsjednik Uprave MOL-a.

'Ali moram dodati i da se ja isto tako susrećem s bivšim predsjednicima vlada drugih država, podrazumijevajući Mađarsku, Slovačku i neke druge zemlje. S vodećim političarima, ljudima koji utječu na mišljenje. To je moj posao', dodao je Hernadi.

Njegova izjava prilično je naljutila Jadranku Kosor koja je u to vrijeme bila predsjednica Vlade, izvještava RTL

'Nevjerojatno je da on priznaje da se, u vrijeme dok ja pokušavam od INA-e naplatiti dug od dvije milijarde kuna, sastajao sa Sanaderom koji je tada bio ništa na političkoj sceni. To govori o njihovom specifičnom odnosu. To je kao da oni sada o problemima u INA-i pregovaraju sa mnom, a ne s Milanovićevom Vladom', reagirala je bivša premijerka na Hernádijevu izjavu.