ISKLJUČEN JURČIĆ

Sammir s klupe riješio 'maksimirski derbi'

21.05.2013 u 14:12

Bionic
Reading

Lokomotiva je na Maksimiru 'ugostila' Dinamo u dvoboju dvije vodeće momčadi MAXtv Prve lige i dvoboj obilježen tugom završio je rezultatom 1:2 (1:0) za Dinamo

Igrači obje momčadi tijekom dana su se pridružile tužnoj povorci koja je ispratila Ivana Turinu na vječni počinak, a 'domaći' trener Ivković malo je izrotirao momčad želeći glavne poluge (Antolić, Barbarić, Kramarić koji je ušao s klupe) sasvim odmoriti za uzvrat finala kupa u srijedu.

Lokomotiva je povela već u prvim minutama nakon što je Jerko Leko pogodio Antu Puljića od kojega se lopta odbila u Kelavinu mrežu. Tako je serija nesavladanosti Ivana Kelave stala na okruglih 950 minuta i to je rekord koji će prkositi generacijama.

Dinamo je uspješno kombinirao u relativno bezopasnoj zoni, ali realizacija nije bila saveznik 'gostiju' u prvom poluvremenu. Ipak, u nastavku je trener Jurčić (koji je zbog kontinuiranih prigovora prvo na oštru reakciju natjerao kolegu Ivkovića, a potom je 'ishodio' i isključenje od suca Frana Jovića) u igru uveo Sammira koji se vratio s odmora iz Brazila i s dva ključna dodira riješio utakmicu.

Za izjednačenje je dodao Zvonku Pamiću koji je prizemnim udarcem sa 18 metara zabio svoj prvi službeni gol za Dinamo, a u 83. minuti je Sammir iznenada potegnuo s više od 20 metara iskosa i idelano pogodio bliži kut. Dvoboj je tim bio riješen, Lokomotiva još uvijek čeka prvi bod protiv Dinama u 'novoj eri' odnosa između ova dva kluba.