KARLOVAČKA ŽUPANIJA

Šafar kandidat HDZ-a, šaman Hodak zamrznut

09.04.2009 u 13:18

Bionic
Reading

Kandidat HDZ-a za zamjenika karlovačkog župana je Josip Šafar, a Luka Hodak nije više kandidat stranke za načelnika Općine Saborsko te se njegovo članstvo u HDZ-u zamrzava, odlučeno je sinoć na sjednici Županijskog odbora HDZ-a Karlovačke županije, doznaje se danas od predsjednika karlovačke Županijske organizacije HDZ-a Ivana Vučića

KARLOVAC - Josip Šafar direktor je karlovačke gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija i predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u Županijskoj skupštini.

Već je ranije objavljeno da je kandidat za župana zajedničke liste HDZ-HSS-HSLS Ivan Vučić, a drugi kandidat za njegovog zamjenika je Ivan Banjavčić (HSS).

U današnjoj izjavi za Hinu Vučić je potvrdio kako je na sinoćnjoj sjednici karlovačkog Županijskog odbora HDZ-a bio i Luka Hodak, aktualni načelnik Saborskog, te se suglasio s odlukom da Općinski odbor HDZ-a Saborsko imenuje novog kandidata za općinskog načelnika, te da se, kazao je Vučić, Hodakovo članstvo u HDZ-u "zamrzne do okončanja istražnog ili kaznenog postupka prema njemu".

Odluka se odnosi na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva u Ogulinu da Istražni centar karlovačkog Županijskog suda provede istražne radnje protiv Luke Hodaka (54) "zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti" 31. prosinca 2008. godine. Hodak je tada, piše u zahtjevu za istražnim radnjama, na svom imanju gostima na dočeku Nove godine "dao pripravak od otrovne biljke bunike zbog čega je R. B. preminuo na mjestu događaja".