KARAMARKO VS.BRKIĆ

'Sad smo se potukli tu iza ćoška!'

04.07.2014 u 14:28

Bionic
Reading

Već mjesecima u medijima se nagađa o daljnjoj sudbini glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića u toj stranci. Medijima anonimni izvori poručuju da su Brkiću dani u HDZ-u odbrojani, no sve takve spekulacije Brkić i predsjednik stranke Tomislav Karamarko pokušali su suzbiti, pojavivši se zajedno pred novinarima na press konferenciji u Osijeku

Već gotovo dva mjeseca Milijana Brkića nije se moglo vidjeti u javnosti, a nije bio ni na izvještajnom Saboru HDZ-a u 'Lisinskom' prije koji tjedan. S obzirom na to da je prije nekoliko mjeseci operirao kralježnicu, a jedno vrijeme i proveo u invalidskim kolicima, bilo je razumljivo da se nije pojavljivao, međutim, to nije spriječilo spekulacije da mu se sprema smjena.

Dapače, mediji su prije neki dan objavili i da je između Brkića i šefa HDZ-a Karamarka izbio sukob zbog predsjedničke kampanje Kolinde Grabar Kitarović. Naime, Karamarko je, prema aninimnim izvorima Jutarnjeg lista, Brkiću zamjerio što je rekao da će predsjedničku kampanju odrađivati HDZ-ovi ljudi te da tu nema mjesta nestranačkim ljudima bliskim Kolindi Grabar Kitarović.

Međutim, HDZ-ov dvojac danas je novinarima htio pokazati da nisu u svađi te su se zajedno pojavili dati izjave nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a u Osijeku.

Evo, sad smo se baš tu iza ćoška potukli, pa smo izašli pred vas da ne bude pred vama. Dosadile su nam već te gluposti i serija napisa kao u meksičkim sapunicama, što je očito u funkciji pokušaja dezavuiranja naše stranke i odnosa u stranci. Čvršći smo i jači nego što smo ikada bili, o čemu svjedoče naše tri pobjede u zadnjih godinu dana, a svjedočit će i dvije pobjede u sljedećih godinu dana', kazao je Karamarko u Osijeku.