KAD NI SVECI NE POMAŽU

SAD preuzeo Hrvatsku kreditnu uniju Sv. Pavao

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Državna uprava za kreditne unije (National Credit Union Administration - NCUA) privremeno je preuzela nadzor nad poslovanjem Hrvatske kreditne unije Sveti Pavao u Clevelandu, koja ima ured u istoimenoj hrvatskoj crkvi i koja postoji 67 godina, piše Metro - cleveland.com

NCUA je imenovala nezavisnog financijskog konzultanta koji će voditi Kreditnu uniju Sv. Pavao, dok će nekoliko agenata istraživati financijske poteškoće Kreditne unije, ali zasad se ne zna koliko će istraga i preuzimanje trajati. Članovima Kreditne unije, koja djeluje samostalno pri crkvi, rečeno je da su njihovi depoziti sigurni te da su dva ureda otvorena za poslovanje, ali i da tjedno smiju podizati samo do pet tisuća dolara.

Preuzimanje se dogodilo tjedan dana nakon što je Komisija za vrijednosne papire i obveznice podnijela tužbu protiv investicijske tvrtke Integrity Financial AZ te još četiri osobe zato što su navodno namamili najmanje 58 ljudi, uključujući članove Sv. Pavla, na ulaganje više od osam milijuna dolara u program lažnih nekretnina.

Međutim, kako piše Metro - cleveland.com, službenici NCUA kažu da taj slučaj nema ništa s preuzimanjem Kreditne unije, a njihov glasnogovornik John McKechnie u Washingtonu izjavio je 'da je Kreditna unija doživjela ubrzano pogoršanje svoje financijske situacije u proteklom tromjesečju te da ima poteškoće u vođenju svoje evidencije'.

Službeni komentar članova Kreditne unije zasad se ne može dobiti, kao ni od velečasnog u crkvi Svetog Pavla Mirka Hladnog

Unija ima 5400 članova, čija ukupna aktiva iznosi oko 251 milijun dolara, a savezna vlada osigurava 250 tisuća dolara na računu svakog člana kreditne unije.

McKechnie je za Metro - cleveland.com izjavio i da 'savezna preuzimanja kreditnih unija nisu uobičajena te da je od 7500 savezno osiguranih kreditnih unija ova svetog Pavla druga koju je ove godine preuzela vlada'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi