ODMAZDA ZA SIRIJU

SAD presreo iransku poruku o napadu

06.09.2013 u 09:01

Bionic
Reading

SAD je presreo nalog iranskog dužnosnika koji je poručio ekstremistima u Iraku da napadnu američke interese u Bagdadu ako SAD pokrene vojni udar na Siriju, prenosi srpski portal B92

Kako su neimenovani američki dužnosnici kazali za WSJ, jedna od meta bi vjerojatno bilo veleposlanstvo SAD-a u iračkoj prijestolnici, prenosi B92.

List piše da je poruku šijitskim grupama u Iraku, koje podržava Iran, uputio šef odreda Kods iranske Revolucionarne garde i da su je presreli proteklih dana.

Iranski dužnosnik je te grupe obavijestio da budu u pripravnosti za odgovor silom u slučaju bilo kakvog vojnog udara SAD-a na Siriju.

Istovremeno, State Department je jučer uputio upozorenje američkim državljanima da izbjegavaju putovanje u Irak, osim ukoliko to nije 'neophodno', javio je Reuters.

'Putovanje u Irak i dalje je opasno s obzirom na sigurnosnu situaciju', navodi se u priopćenju State Departmenta i upozorava da su brojne pobunjeničke grupe, uključujući irački ogranak Al Kaide, i dalje aktivne i da su teroristička aktivnost i sektaško nasilje u mnogim područjima na nivou kakav nije viđen od 2008. godine.