letjelice iznad kremlja

SAD odgovorio Rusiji: 'Ne stojimo iza napada dronovima, to je laž!'

04.05.2023 u 17:14

Bionic
Reading

Sjedinjene Države u četvrtak su odbacile optužbe da iza napada dronovima na Kremlj stoji Washington i za takvu tvrdnju Moskve rekle su da je laž.

Očito je da se radi o suludoj tvrdnji. SAD nema ništa s tim. Čak ni ne znamo što se točno dogodilo, ali vas uvjeravam da SAD nije u tome imao nikakvu ulogu", rekao je za CNN glasnogovornik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost John Kirby.

Također je rekao da SAD ne potiče niti pomaže Ukrajini da vrši napade izvan svojih granica i ne odobrava napade na pojedinačne lidere.

Za sada nije jasno što se dogodilo kod Kremlja i SAD i i dalje pokušava procijeniti situaciju, dodao je Kirby,

"Mi još uvijek zapravo  ne znamo što se dogodilo", ponovio je Kirby za MSNBC.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov ranije u četvrtak rekao je da  iza napada dronovima na Kremlj u cilju likvidacije predsjednika Vladimira Putina stoji SAD.

"Peskov jednostavno laže", uzvratio je Kirby.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je "agresor" u Ukrajini i on može okončati sukob povlačenjem s ukrajinskog teritorija.

Na novinarska pitanja o obavještajnim podacima o mogućim napadima Rusije na ključnu infrastrukturu NATO-a, Kirby je odgovorio da mu nisu poznati takvi podaci, ali da je to nešto o čemu se vodi briga od početka rata.

Šef obavještajne službe NATO-a je u srijedu upozorio da bi Rusija mogla pokušati sabotirati podvodne kablove kako bi kaznila zapadne zemlje zbog pružanja potpore Ukrajini.