'BILO JE JAKO GADNO'

Sačić završio u bolnici zbog korone, ali stav o cijepljenju nije bitno primijenio

11.12.2021 u 15:36

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Željko Sačić trenutno je u Klinici dr. Fran Mihaljević gdje se oporavlja od teške upale pluća izazvane zarazom koronavirusom.

"Na zaraznoj sam, sad sam već super. Tu sam već četiri, pet dana. I sve je izvrsno, ali kad sam došao bilo je jako gadno", rekao je Željko Sačić, saborski zastupnik Hrvartskih suverenista, koji se trenutno oporavlja u Klinici dr. Fran Mihaljević za Dnevnik.hr.

Sačić se zarazio koronavirusom i isprva se sam liječio kod kuće zbog relativno blagih simptoma. Ali nakon nekoliko dana stanje mu se pogoršalo. "Počeo sam jako kašljati i narasla mi je temperatura na 39. Sam sam došao u Zaraznu gdje su mi snimili pluća i otkrili da imam tu podmuklu upalu pluća. Odmah su me zadržali", ispričao je Sačić, dodajući da mu je u tijelu nastao raspad sustava jer se imunološki nije moglo boriti s virusom. Trenutno je na terapiji kisikom i osjeća se dobro.

Sačić je nerijetko kritizirao mjere protiv širenja epidemije i nije se cijepio, ali kaže da nikome nije savjetovao da se ne cijepi. "Nisam bio protiv cijepljenja i nikome ne govorim da se ne cijepi. Osobno sam očito precijenio svojih 59 godina naspram te bolesti, a i moje bolesti koje su pridonijele. Ovo je opaka bolest i opak virus. On je pregazio moje prirodne prepreke. Svatko tko se hoće cijepiti, neka se cijepi. Ali neću natjeravati nikoga da se cijepi, kao što nisam ni sebe", kaže Sačić za Dnevnik.hr.

Ima i savjet za sve koji obole. "Ako se to dogodi unatoč tome što čovjek smatra da će nadvladati virus, onda mora na vrijeme hitno doći u bolnicu jer to je spas. I moram reći da svi ovdje, i liječnici i medicinske sestre i svi koji se brinu o pacijentima, ti ljudi doista spašavaju ljudske živote i njima sva zahvala", kaže Sačić, koji priželjkuje da im društvo, ako je ikako moguće, za to i plati.