aktualac

Sačić u Saboru brani smijenjenog dekana Pavelića: Čovjek koji iznese svoj stav preko noći bude osramoćen, marginaliziran i vučen po blatu

30.06.2021 u 10:51

Bionic
Reading

Saborska zastupnica Sandra Benčić (Klub zeleno-lijevog bloka) ocijenila je u srijedu da stanje u požeškoj tvrtki Orljava, čiji radnici tri mjeseca nisu dobili plaće, pokazuje kako se premijer Andrej Plenković hvali da spašava gospodarstvo, a istovremeno uništava tvornice u državnom vlasništvu

"Premijer se hvali da spašava gospodarstvo u covid krizi, a istovremeno država koja se hvali spašavanjem gospodarstva uništava vlastite tvornice", kazala je Benčić te istaknula da država nije zainteresirana ni za razgovor s radnicima Orljave koji prosvjeduju jer ne dobivaju plaće.

Ocijenila je kako se čini da je sve to uvertira u stečaj tvrtke kako bi se podijelila njena imovina.

Na solidarnost s radnicima Orljave pozvala je i Katarina Peović(RF).

"Ovo je još jedan stari dobro poznati scenarij uništavanja tvrtke kao bi došlo do njezine prodaje”, rekla je Peović.

Istaknula je kako je riječ o državnoj tvrtki, pa Vlada ima odgovornost, upitavši koji je razlog "neodgovornog ponašanja države prema tvrtki i radnicima”.

Željko Sačić (Hrvatski suverenisti) u slobodnom govoru stao je u obranu dekana Medicinskog fakulteta u Puli Krešimira Pavelića koji je smijenjen s dužnosti nakon što je iznio svoj stav o cijepljenju.

Sačić je najavio da će zatražiti očitovanja od ministra obrazovanja i nadležnih institucija zašto je i pod kojim uvjetima smijenjen Pavelić.

Istaknuo je da je Pavelić samo iznio svoj stav na temelju statističkih i znanstvenih podataka izrazivši zabrinutost zbog nuspojava i štetnih posljedica pojedinih cjepiva protiv covida-19.

"Treba zaustaviti totalitarni i nedemokratski nastup prema drugačijim mišljenjima, da čovjek koji iznese svoj stav bude preko noći osramoćen, marginaliziran i vučen po blatu", kazao je Sačić i poručio da je "Hrvatska potonula u mrak”.