MANDATNO-IMUNITETSKO POVJERENSTVO

Sabor u utorak odlučuje o Lucićevom imunitetu zbog davanja mita

07.08.2017 u 16:27

Bionic
Reading

Saborsko Mandatno-imunitetsko povjerenstvo (MIP) u utorak će odlučiti o zahtjevu Državnog odvjetništva za skidanjem imuniteta HDZ-ovu zastupniku Franji Luciću, a iz zahtjeva koji je na svom Facebook profilu objavio zastupnik Ivan Pernar proizlazi da Uskok protiv Lucića planira pokrenuti istragu zbog davanja mita

U zahtjevu stoji da iz provedenih izvida, razgovora s novinarom Dragom Hedlom i još dvojicom svjedoka proizlazi da je Lucić 26. srpnja Hedlu koji je prikupljao informacije o 'poslovnim i financijskim transakcijama' Lucića i dvije tvrtke koje je osnovao 'ponudio novčanu nagradu da ne piše novinski članak', rekavši da će mu 'platiti tri puta više od naknade koju će dobiti od medijske kuće za koju piše'.

MIP će, kako je najavljeno iz Sabora, o skidanju Lucićeva imunuiteta odlučivati na sjednici zakazanoj za utorak u 11 sati.

Izvori bliski istrazi su krajem srpnja najavili da će nakon razgovora s Hedlom odlučiti hoće li protiv Lucića pokrenuti istragu zbog nuđenja mita.

Nakon što je Hedl objavio da ga je HDZ-ov zastupnik pokušao podmititi, Lucić je podnio ostavku na sve političke dužnosti te izjavio da bez obzira na neutemeljenost optužbi ne želi biti teret svojoj stranci.

'Odgovorno tvrdim da nije bilo riječi o nikakvom podmićivanju kako tvrdi gospodin Hedl, a to ću, ako bude potrebno dokazati na mjerodavnom mjestu', rekao je Lucić za Hinu.

Portal Telegram objavio je da je Lucić nudio mito novinaru Hedlu tražeći zauzvrat da ne piše o njegovom poslovanju i stečaju tvrtki u njegovu vlasništvu. Navode da je Lucić u srijedu 26. srpnja, u telefonskom razgovoru, čiji dijelovi su obavljeni u tonskom zapisu, rekao kako mu je, odustane li od teksta koji priprema, spreman platiti tri puta više nego što će mu za tekst platiti redakcija Telegrama.