sjednica

Sabor odbio Mostove prijedloge za pomoć gospodarstvu

30.04.2020 u 14:48

Bionic
Reading

Sabor je u četvrtak većinom glasova odbio set zakonskih prijedloga Mosta za pomoć gospodarstvu u borbi protiv posljedica krize izazvane koronavirusom

Most je nizom zakonskih izmjena predložio moratorij na ovršne postupke dok traje pandemija, otpis svih poreznih obveza za vrijeme epidemije i 90 dana nakon epidemije, naplatu PDV-a po naplaćenim računima zauvijek, ukidanje članarine za HGK i turističke zajednice.

Predložio je i ukidanje akontacije poreza na dobit zauvijek, olakšice za reinvestiranu dobit te produljenje prava na rodiljne i roditeljske potpore.

Uoči glasovanja Božo Petrov je pozvao zastupnike da podrže Mostove prijedloge.„Ovo je početak pravih promjena koje ljudi od nas traže i vrijeme je da se pokaže tko stvarno želi istinsku promjenu za budućnost Hrvatske”, kazao je.

Sabor je prihvatio nekoliko izvješća među kojima Izvješće o provođenju Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina za 2018. i Izvješće o radu Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije za razdoblje od 15. rujna 2018. do 15. srpnja 2019.

Za predsjednicu Odbora nagrade 'Ivan Filipović' imenovao je Irenu Petrijevčanin Vuksanović (HDZ) umjesto Vesne Bedeković (HDZ) koja je preuzela dužnost ministrice.