oštećena u potresu

Sabor ide u obnovu; oglasili kakav prostor traže za preseljenje

15.11.2023 u 15:42

Bionic
Reading

Hrvatski sabor pozvao je u srijedu fizičke i pravne osobe koje imaju poslovni prostor od najmanje 7.000 metara četvornih za zakup da mu u idućih 30 dana pošalju ponudu, a u taj bi se prostor preselio dok se bude obnavljala njegova zgrada oštećena u potresu

Poslovni prostor mora biti na području Zagreba, a Sabor bi ga zakupio na tri godine, uz mogućnost produženja.

Sabor traži da prostor ima dvoranu za održavanje plenarne sjednice, minimalno šest dvorana za sjednica odbora, prostore uredske namjene i one za odlaganje uredskog materijala, prostor za ugostiteljske usluge, sanitarne čvorove, parking za službena vozila, vanjski perimetar oko zgrade i sl.

Traži i da prostor bude uređen i spreman za useljenje i opremljen potrebnom infrastrukturom (struja, voda, kanalizacija, grijanje, telefon, Internet, klima i dr.), a da sve instalacije budu ispravne.

Može se ponuditi i nedovršeni prostor uz obvezu ponuditelja da ga uredi i opremi potrebnom infrastrukturom prema zahtjevu Sabora.

Ugovor o zakupu prostora može se sklopiti isključivo s njegovim vlasnikom, Sabor ponude za podzakup neće uzimati u obzir.

Pri odabiru najpovoljnije ponude, uz ispunjavanje traženih uvjeta, Sabor će posebno vrednovati iskoristivost prostora i iznos zakupnine.

Zainteresirani ponuditelji svoje ponude dostavljaju u zatvorenim omotnicama na adresu: Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, s naznakom "Ponuda za zakup poslovnog prostora – Ne otvarati. Rok predaje ponuda je 30 dana od objave".