TROJE OSUMNJIČENIH

S računa tvrtke u kojoj rade na privatne račune prebacili si gotovo 200 milijuna kuna

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 03.07.2020 13:28
  • Objavljeno 03.07.2020 u 13:24
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

U nastavku kriminalističkog istraživanja, djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci, kazneno su prijavili dvoje talijanskih te državljanina Hrvatske i Švicarske zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta

Talijanski državljanin, starosti 55-godina, sumnjiči se za dva kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju jer je kao direktor i ovlaštena osoba dviju tvrtki sa sjedištem u PGŽ-u, u cilju da ostvari nepripadajuću imovinsku korist, u razdoblju od studenoga 2016. do kraja kolovoza 2017. s računa tvrtki isplaćivao novčana sredstva na svoj osobni račun, kao i drugih osoba za osobne potrebe i druge svrhe koje nisu u vezi s obavljanjem djelatnosti društva.

Istovrsno kazneno djelo počinili su i vlasnici dviju drugih tvrtki iz PGŽ-e, 45-godišnja talijanska državljanka te 60-godišnji državljanin Hrvatske i Švicarske. Tijekom 2017. i 2018. godine su u više navrata protuzakonito sa žiro-računa svojih tvrtki prenosili novčana sredstva na svoje osobne i račune drugih osoba. Sveukupna počinjena materijalna šteta procjenjuje se na oko 200 milijuna kuna.

Spomenuti osumnjičenici kazneno su prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.