SPASITE KAPETANA WATSONA

S.O.S. prosvjed pred njemačkom ambasadom

22.05.2012 u 14:17

Bionic
Reading

Prijatelji životinja sa sjedištem u Zagrebu priključuju se Globalnom danu akcije Sea Shepherda te tom prilikom pozivaju građane na uručivanje note i prosvjed pred veleposlanstvom Njemačke, Ulica grada Vukovara 64, u srijedu, 23. svibnja u 15 sati

Što vi možete učiniti?

Ako želite li i vi pomoći da se kapetan PaulWatson oslobodi, šaljite ljubazne e-mailove, faksove ili pisma nanjemačka ministarstva, apeliraju Prijatelji životinja. Kontakte možetepronaći ovdje.

Prosvjed će se održati u znak podrške kapetanu Paulu Watsonu, utemeljitelju organizacije Sea Shepherd Conservation Society i nekadašnjem utjecajnom članu Greenpeacea, koji je u ponedjeljak, nakon više od tjedan dana, pušten iz frankfurtskog zatvora na slobodu uz jamčevinu od 318.000 američkih dolara.

Kapetan Paul Watson uhićen je na temelju optužbi vlade Kostarike o 'kršenju pomorskog prometa' u vodama Gvatemale tijekom 2002., kada je vodio kampanju protiv ilegalnog lova na morske pse zbog njihovih peraja, podsjećaju Prijatelji životinja. Kapetan Paul Watson odbacio je ove optužbe izjavivši: 'Morao sam poduzeti korake s mojom posadom prije deset godina kako bih zaštitio stotine morskih pasa. I, naravno, ti krivolovci morskih pasa imaju vrlo snažne saveznike u vladi i na drugim mjestima.'

Iako je kapetan Paul Watson pušten na slobodu, bitka za njegov spas još nije gotova. 'Njegovo izručenje Kostarici bilo bi ravno potpisivanju smrtne presude, budući da njegovi neprijatelji u mafiji koja se bavi lovom na morske pse zbog peraja imaju pristup tamošnjim zatvorima. Ako ga Njemačka izruči  Kostarici, malo je vjerojatno da će kapetan Paul Watson doživjeti da vidi sudnicu u toj državi', upozoravaju Prijatelji životinja.

Osim što će uručiti prosvjednu notu za njemačke ministre pravosuđa i vanjskih poslova, kojom će zahtijevati da se kapetan Paul Watson ne izruči Kostarici, Prijatelji životinja održat će i mirni prosvjed ispred njemačkog veleposlanstva u znak potpore organizaciji Sea Shepherd i njihovom kapetanu u njihovoj borbi za spas stanovnika mora.

Na Globalni dan akcije za spas Paula Watsona, predsjednica Kostarike, Laura Chinchilla, sastat će se u Berlinu s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.