povratak korona mjera

Ryanair smanjuje kapacitete za dodatnih 20 posto u rujnu i listopadu

17.08.2020 u 17:13

Bionic
Reading

Irska aviokompanija Ryanair objavila je u ponedjeljak da će u rujnu i listopadu smanjiti kapacitete za dodatnih 20 posto zamjetno slabih rezervacija u proteklih 10 dana pod utjecajem ponovnog uvođenja koronaograničenja

Ryanair je u srpnju snizio ciljani broj putnika u financijskoj godini koja završava u ožujku 2021. na 60 milijuna, s 80 milijuna zacrtanih u svibnju.

Danas su upozorili da je opetovano naglo povećanje broja slučajeva zaraze Covidom 19 u pojedinim europskim zemljama posebno teško pogodilo poslovna putovanja.

Najavili su 20-postotno smanjenje kapaciteta u rujnu i listopadu, sa snažnim fokusom na Francusku, Španjolsku, Irsku i Švedsku. To će u većini slučajeva značiti manji broj letova a ne ukidanje ruta, naglasili su.

Na zračni promet prema Španjolskoj i Francuskoj snažno su proteklih tjedana utjecala pojačana ograničenja putovanja. Irska pak dopušta građanima putovanja u samo 10 europskih zemalja, što su u Ryanairu danas ocijenili "jedinstveno restriktivnom" politikom.

Ryanair je ponovo počeo letjeti u srpnju a u kolovozu su povećali broj letova na 60 posto uobičajenog rasporeda.

Prošlog su mjeseca procijenili da bi od listopada do ožujka iduće godine trebali dosegnuti oko 70 posto prošlogodišnjeg rasporeda letenja.