U SEZONI I 30 TISUĆA PUTNIKA?

Ryanair ponovno leti iz Osijeka

05.05.2010 u 18:49

Bionic
Reading

Slijetanjem zrakoplova Ryanaira sa 133 putnika u Zračnu luku Osijek danas oko podneva započela je ovogodišnja ljetna sezona letenja, u kojoj ta najveća europska niskotarifna zrakoplovna kompanija očekuje na liniji s Frankfurtom prevesti tridesetak tisuća putnika

Iz Osijeka je nepuni sat potom za Zračnu luku Frankfurt Hahn poletjelo 107 putnika, nešto manje od prosjeka, no već za sljedeći let u nedjelju najavljena su 162 putnika. Direktorica Zračne luke Blanka Strahonja očekuje bolju popunjenost nego lani, kada je bila gotovo 75 posto i prevezla više od 13.000 putnika. Zatražila je i povećanje broja destinacija te uključivanje u ponudu i zračnog mosta s Londonom.

Zračnoj luci Osijek gravitira približno milijun ljudi iz Slavonije i Baranje, Mađarske, Srbije i BiH, a i danas je velik broj putnika bio iz Mađarske i Srbije. Vrijednost ugovora s Ryanairom je 437.880 eura, a pokrit će ga grad Osijek i njegova turistička zajednica, Županija i njezina TZ, te Zračna luka iz prodaje karata i naplate aerodromskih usluga. Počinje i prodaja karata po akcijskoj cijeni od šest eura za letove Ryanaira u svibnju i lipnju iz Zračne luke Osijek.

Zrakoplovima Ryanaira letjet će se s osječkog aerodroma srijedom i nedjeljom, sve do 27. listopada, i povezivati regiju s Frankfurtom, Kölnom, Ludwigshafenom i Luxemburgom. Očekuje se da će ta linija posredno stvoriti više od trideset novih radnih mjesta u regiji.

Prvi ovosezonski let Ryanaira iz Osijeka