vučić odlučio

Ruski čovjek Aleksandar Vulin postaje šef srpskih špijuna

02.12.2022 u 09:10

Bionic
Reading

Srpski političar Aleksandar Vulin, koji je poznat po svojim huškačkim ispadima protiv Hrvatske, novi je čelnik glavne srpske obavještajne agencije (BIA). Vulinu je još 2018., dok je obnašao dužnost ministra obrane, zabranjen ulazak u Hrvatsku

Predsjednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin ocijenio je u četvrtak navečer da je njegov izbor za direktora Sigurnosno-informativne agencije (BIA) dokaz da u Srbiji ne odlučuju stranci.

'Moj izbor za direktora BIA-e je dokaz da Aleksandar Vučić ne popušta pod pritiscima i da stranci u ovoj zemlji ne odlučuju. Možda je nekome izgledalo da je popustio pred silom i prijetnjama, ali Vučić je čovjek koji sluša i voli samo Srbiju', priopćio je Vulin, a prenio Danas.rs.

Vulin smatra da je Vučić mjesec dana „puštao moćne veleposlanike i njihove šefove da misle da oni mogu odlučivati“.

"Nadam se da su izvukli pouke. Vučić je slobodni vođa slobodnog naroda i dok on vodi Srbiju i kao predsjednik Srbije i kao predsjednik svih Srba stranci odlučivati neće“, poručio je Vulin. Naglasio je da je ovo njegova „posljednja izjava“, ali da je zbog Vučića i zbog Srbije morao da kaže da „nas vodi slobodan čovjek“.

  • +2
Aleksandar Vulin i Sergej Lavrov Izvor: EPA / Autor: RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je izbor Aleksandra Vulina za direktora Sigurnosno-informativne agencije sramotan čin Vlade Srbije, navodeći da iza ove odluke stoji veleposlanik Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko.

Svjetske agencije u vijesti o Vulinovom imenovanju navode kako je riječ o proruski orjentiranom čovjeku te da je on ruski čovjek unutar državnog vodstva Srbije te podsjećaju na njegove izjave kako Srbija treba odustati od traženja članstva u EU te se okrenuti Moskvi.