rat u ukrajini

Ruska vojska pogodila skladišta oružja blizu Mikolajiva

02.07.2022 u 15:10

Bionic
Reading

Ruska vojska objavila je u subotu da je pogodila brojne vojne ciljeve u zračnim napadima na ukrajinski teritorij uništivši dva skladišta oružja blizu grada Mikolajiva na jugu zemlje

Glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov rekao je da je na istoku pogođeno skladište oružja u skladištu traktora u blizini Harkiva, drugog po veličini grada u Ukrajini, prenijela je novinska agencija TASS.

Informacije iz zona sukoba ne mogu se neovisno provjeriti.

Moskva nije komentirala ukrajinske optužbe da je Rusija bacila fosforne bombe na Zmijski otok u Crnom moru kao ni optužbe za gađanje stambenih zgrada kazetnim bombama.

Snažne eksplozije potresle su ukrajinski grad Mikolajiv rano ujutro u subotu, rekao je gradonačelnik Oleksandr Senkevič, dan nakon što su vlasti objavile da je najmanje 21 osoba poginula kada su ruski projektili pogodili stambenu zgradu u blizini crnomorske luke Odese.

Kijev tvrdi da je Moskva intenzivirala svoje raketne napade dugog dometa, pogađajući civilne ciljeve daleko od prve linije. Rusija tvrdi da je ciljala vojne lokacije. 

Stanovnici Serhiivke kod Odese nastavili su u subotu pomagati spasilačkim službama u potrazi za preživjelima u ruševinama deveterokatnice, čiji je dio uništen u ranojutarnjem napadu u petak. Udarni val oštetio je zidove i prozore susjedne stambene zgrade od 14 katova.

Napad na Serhiivku dogodio se ubrzo nakon što je Rusija povukla svoje snage sa Zmijskog otoka, strateški važnog otoka koji se nalazi oko 140 km jugoistočno od Odese koji je zauzela prvog dana rata.