podaci FSB-a

Rusija: Ukrajina je pucala iz minobacača na graničnu postaju u Brjansku

14.04.2022 u 14:51

Bionic
Reading

Ruska Savezna služba sigurnosti (FSB) priopćila je četvrtak da je granična postaja u regiji Brjansk gađana iz minobacača iz Ukrajine u posljednjem od niza prijavljenih prekograničnih napada za koje Moskva kaže da bi mogli izazvati eskalaciju sukoba

Nije bilo ozlijeđenih u tom incidentu, ali su neka vozila oštećena, rekao je glasnogovornik FSB-a za državnu televiziju.

Ukrajinsko ministarstvo obrane i vojska nisu odmah odgovorili na zahtjeve za komentarom.

Savjetnik u ukrajinskom ministarstvu unutarnjih poslova Anton Heraščenko objavio je na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram da je nešto "palo i zapalilo se" u vojnom objektu u Brjansku nedaleko od granice.

U objavi se ismijava Rusija jer je odmah okrivila Ukrajinu, ali se eksplicitno ne poriče da je Ukrajina odgovorna.

Rusija je izvijestila o nizu napada ukrajinskih snaga na pogranična područja posljednjih tjedana, uključujući i napad na skladište goriva u gradu Belgorodu ranije ovog mjeseca.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u srijedu da bi nastavak "sabotaže i napada" ukrajinskih snaga mogao izazvati napade na Kijev.

"Ako se takvi incidenti nastave, onda će posljedica biti napadi na središta u kojima se donose odluke, uključujući i Kijev, od kojih se ruska vojska do danas suzdržavala", reklo je ministarstvo.

Vlasti u četiri ruske regije koje graniče s Ukrajinom i na Krimu pod ruskom kontrolom objavile su u ponedjeljak da pojačavaju sigurnosne mjere zbog, kako su rekli, "mogućih provokacija" s ukrajinske strane.

Nakon minobacačkog napada zatvoren je niz škola na tom području, izvijestila je ruska novinska agencija TASS.