javio se i zelenski

Rusi gađali branu, gradu od više od pola milijuna stanovnika prijeti poplava

14.09.2022 u 22:48

Bionic
Reading

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da je ruski raketni napadi na Krivi Rih, pokušaj da se posije panika i stvori izvanredna situacija. Poručio je da neće slomiti Ukrajinu i da će neprijatelj će dobiti pravedan odgovor i odmazdu. Grad Krivi Rih suočio se s porastom razine vode u rijeci Inhulets u srijedu nakon što je Rusija ispalila osam krstarećih projektila na lokalnu infrastrukturu

'Teroristička država nastavlja voditi rat protiv civila. Ovaj put je u pitanju udar projektilima na hidrotehničke objekte i pokušaj da se poplavi Krivi Rih. Sve što okupatori mogu učiniti je sijati paniku, stvarati izvanredno stanje, pokušati ostaviti ljude bez svjetla, grijanja, vode i hrane. Mogu li nas slomiti? Nikako. Hoće li se suočiti s pravednim odgovorom i odmazdom? Definitivno da', napisao je Zelenski na Telegramu.

Poplavljen bi mogao biti Krivi Rih, grad u središnjoj Ukrajini nakon što je ruski udar oštetio infrastrukturu uzrokujući poplavu rijeke Inhulets.

'Na mjestu udara primijetili smo protok vode od 100 kubičnih metara u sekundi, što je velik volumen', rekao je Kirilo Timošenko, zamjenik voditelja ureda predsjednika.

'Vodostaj rijeke Inhulets mijenja se svaki sat', dodao je.

Središte i drugi dio grada od 600.000 ljudi bili su 'u opasnosti od poplave', rekao je.

'To je izazov za sve nas, ali situacija je pod kontrolom. Sve službe su uključene da se prijetnja otkloni što je brže moguće', poručio je putem Telegrama optimistično. Krivi Rih je rodni grad ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

  • +11
Rat u Ukrajini Izvor: EPA / Autor: SERGEY KOZLOV