TREĆA SREĆA

Rožić potpisao za HSS

01.10.2009 u 13:01

Bionic
Reading

Miroslav Rožić novi je član Hrvatske seljačke stranke (HSS), a člansku iskaznicu mu je u stranačkoj središnjici uručio predsjednik zagrebačkog HSS-a Darko Vuletić

Podsjetivši na Rožićevo veliko političko iskustvo, Vuletić je kazao da je zagrebački HSS ojačao ulaskom Rožića u tu stranku te da će on svojim iskustvom doprinijeti radu stranke. Istaknuo je da je zagrebački HSS jak i relevantan politički faktor.

miroslav Rožić
HSS je Rožiću treća stranka(nakon HSLS-a i HSP-a). Rekao je da treći put Bog pomogao i hrvatskompredsjedniku Stjepanu Mesiću, pa zašto ne bi i njemu.

Upitan o motivu povratka u politiku Rožić je kazao da je "u Hrvatskoj previše ljudi koji žive od politike da bi mi koji živimo za politiku stajali sa strane".

Naglasio je da se u HSS učlanio, jer je ta stranka najbliža njegovom političkom svjetonazoru i trenutno, po njegovom mišljenju, jedina ima šansu u Hrvatskoj učiniti nešto značajno i vrijedno za građane i državu.

Uz to, HSS je u svojoj povijesti dva puta izvodio Hrvatsku i Hrvate iz kolonijalnog položaja tj. "izvodio ih iz magle".

Smatra i da ta stranka u Hrvatskoj sve čvršće gradi svoju vjerodostojnost, odnosno da građani i birači danas sa sve većom sigurnošću mogu pretpostaviti kako će se HSS kao politička stranka postaviti prema određenim problemima i kakve će opcije zastupati.

Podsjetio je na riječi premijerke Jadranke Kosor da je Josip Friščić "jedini čovjek kojem može okrenuti leđa, a da poslije tamo ne nađe nož."

Rožić je rekao da će u HSS-u biti običan član i da nije bilo razgovora o nekim njegovim funkcijama u stranci.

Upitan hoće li se u politiku vratiti i Tonči Tadić, s kim je zajedno izašao iz HSP-a, Rožić je rekao da se Tadić po njegovim saznanjima sada nije spreman vratiti u politiku.