OTVORENJE IGARA

Rotacija u BiH zavrtjela i protokol na Pantovčaku

10.07.2013 u 15:34

Bionic
Reading

Protokol predsjednika Ive Josipović objavio je da je na otvorenje 64. Dubrovačkih ljetnih igara u srijedu 10. srpnja kao goste uz predsjednik Slovenije Boruta Pahora pozvao predsjedavajućeg predsjedništva BiH Nebojšu Radmanovića.

Ne bi bilo čudno, naravno, što se na otvaranje Dubrovačkih ljetnih igara pozivaju šefovi susjednih prijateljskih država, da u međuvremenu bosanskohercegovački mediji nisu objavili da se na čelu trojnog predsjedništva dogodila redovita osmomjesečna smjena i da je dužnost predsjedavajućeg preuzeo hrvatski član predsjedništva BiH Željko Komšić.

Odmah se postavilo pitanje je li protokol hrvatskog predsjednika koji je u ponedjeljak i utorak boravio u Bosni i Hercegovini po inerciji pozvao predsjedavajućeg Radmanovića da u srijedu dođe u Dubrovnik previdjevši redovitu rotaciju u vrhu.

Iz Ureda hrvatskog predsjednika su nam poručili da 'poziv bio upućen na svu trojicu članova predsjedništva, a oni su međusobno dogovorili koji će doći u Dubrovnik'.

Na pitanje zašto je onda u najavi događaja Radmanović imenovan predsjedavajućim odgovorili su nam da je bio predsjedavajući kada je najava u utorak pisana i da su sva tri člana bosanskohercegovačkog predsjedništva formalno jednaka. Opovrgnuli su da su previdjeli rotaciju.