GOSTOVANJE U TEMI DANA

Ronko poderao Bernardića. Epilog bi mogao biti na sudu

17.05.2018 u 20:16

Bionic
Reading

Zdenko Ronko, nezavisni saborski zastupnik, koji je do prije par dana bio u SDP-u, gostujući u Temi dana na HTV-u još jednom je ponovio da je osnovni razlog njegova izlaska iz SDP-a šef stranke Davor Bernardić za kojeg drži da je 'prevarant, prevrtljivac i nesposoban'

Ronko je naveo da se SDP suočava s velikim padom rejtinga, te da u saborskom klubu stranke svi govore protiv Bernardića, a kad se on pojavi – šute.

'U klubu vlada malodušnost, a energije nema. Ista stvar je u Predsjedništvu stranke i svi trebaju otići, ali bojim se da je kasno jer SDP ide putem bez povratka', kazao je Ronko.

Bernardića je nazvao 'prevarantom, prevrtljivcem i nesposbnjakovićem' na što mu je urednik emisije Branko Nađvinski sugerirao utuživost izrečenog. Međutim, Ronko se nije obazirao.

'Sva sreća da kriza u Agrokoru nije bila, a da je Bernardić bio premijer. Tada bi nastao kirvaj', uvjeren je Ronko.

Upitan hoće li biti velike koalicije između HDZ-a i SDP-a kazao je kako ne zna je li ona dogovorena.

'HDZ ne može sam. Pokupit će nešto s desna i manjine, ali to mu neće biti dosta. Sa Živim zidom i Mostom ne može pa mu ostaje mu SDP. Ako se to dogodi HDZ će nas usisati', smatra Ronko.

Na pitanje je li ga HDZ kupio i je li točno da je bio na kavi s Milijanom Brkićem (HDZ) Ronko je rekao kako HDZ njega ne može kupiti.

  • +13
Zdravko Ronko Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

'Žalosno je s čim se moja stranka bavi. S Brkićem nisam bio nikad bliže od tri metra osim 2014. godine u Kninu. Zvali su me iz SDP-a, pobočnici Bere, i kazali da imaju sliku mene s Brkićem. Rekao sam im da je objave', pojasnio je Ronko.

Smatra da Vlada Andreja Plenkovića ne smije pasti jer će u tom slučaju SDP nestati. Dodao je da će podržati Plenkovićev izbor ministra gospodarstva.