EKSKLUZIVNO IZ LONDONA

Rita Ora: 'Vjenčat ću se na plaži i bit ću bosa!'

12.09.2014 u 07:53

Bionic
Reading

S jednom od trenutačno najpopularnijih pop zvijezda u svijetu pričala sam o suradnji s adidas Originalsom, rodnom Kosovu, vjenčanju i kreaciji koju će odjenuti taj dan. Pripremila sam i još cool poklona za vas! Detalji u postu!


Od dana kad sam kad sam kao hrvatska ambasadorica sportske modne marke Adidas pozvana u London, na predstavljanje prve kolekcije koju je za njihovu liniju Originals dizajnirala Rita Ora, razmišljala sam što ova britanska pjevačica albanskog podrijetla može ponuditi zahtjevnom svijetu mode. Budući da adidas Originals pomno bira svoje ambasadore, a posebice one koji će dizajnirati neku kolekciju, bio je već dobar znak da se neću razočarati. I bi tako!

(London je posebna tema i kao takav zahtjeva zaseban post koji najavljujem za sljedeći tjedan.)

Rita Ora, rođena je u Prištini. S roditeljima je kao jednogodišnja djevojčica stigla u London, odrasla je na Portobello Street-u u zapadnom Londonu, a pjevati je započela još kao mala - u očevom pub-u. Sudjelovala je na audiociji za Eurosong, pojavila se u Craig David-ovoj stvari Awkward nakon čega je Jamesu Morrisonu otjevala prateće vokale na dvije pjesme. Uz pomoć svoje menadžerice Sarah Stennett došla je do Jay Z-ja i ostalo je povijest. Ritu sam upoznala prije negoli njezine modele - u hotelu Key West. Iako su je taj tjedan opsjedali modni blogeri i novinari iz cijelog svijeta, koji su došli vidjeti novu Adidasovu kolekciju, uspjele smo malo nasamo popričati.

MK: Što ti moda znači u životu?
Rita: Moda je dio mog karaktera, omogućuje mi da budem svoja, da se izražavam i da budem svoja - baš kao i glazba koju radim. Zato ju valjda toliko i volim.

MK: Tko su ti stilski uzori?
Rita: Ima ih dosta - Jimi Hendrix, Freddie Mercury, Marilyn Monroe, moja mama...

MK: Zašto mama?
Rita: Moja mama Vera, inače psihijatrica po struci, vrlo je lijepa i glamurozna žena - uvijek elegantna, profinjena, s mjerom...

MK: Kakav je osjećaj surađivati s tako moćnim brendom kao što je Adidas
Rita: To je jedan od najdugovječnijih sportskih brendova, a njegova linija Originals već dugo održava prijateljske veze s glazbenicima. Oduvijek su mi se sviđali njihovi modeli, koji su originalni i neustrašivi, pa sam se i ja trudila biti originalna: vrlo sam blisko surađivala s kreativnim timom, a svaki model iz kolekcija ima moj osobni ‘pečat’.

MK: Koji ti je najdraži komad iz kolekcije?
Rita: Koledž jakna koja na sebi ima raznovrsne aplikacije inspirirane mojim tetovažama i na koju sam aplicirala svoj najsretniji broj - 26,5.

MK: Na koji si način sudjelovala u kreativnom procesu?
Rita: Dali su mi slobodu da se izrazim bez prevelikog razmišljanja i kalkulacija. Sudjelovala sam u svim etapama rada - od dizajna, biranja materijala, boja... Kolekcija je jako dobro promišljena čemu ide u prilog čak pet podkolekcija; Colour Block, Pastel, Black, Roses i Spray

MK: Je li dizajniranje modne kolekcije utjecalo na vaš rad na novom albumu, ili obrnuto?
Rita: Kolekcija je nastajala usporedno s mojim nadolazećim albumom i, baš kao i pjesme, rađala se spontano, prirodno i iskreno. Album je miks rock’n’roll-a, soula, hip hopa i romantičnih melodija, a sve te stilove sam ukopila u adidas Originals by Rita Ora kolekciju.

MK: Kakvo je bilo iskustvo snimati na Kosovu - gdje su nastali kadrovi za spot za pjesmu Shine Light Ya
Rita: Davno je to bilo, prije više od dvije godine, ali svega se jako dobro sjećam. Još uvijek sam pod dojmom koliko je ljudi izašlo na ulice za potrebe spota i s kojim su me oduševljenjem tamo dočekali. Bilo je to uistinu nezaboravno iskustvo. Oduvijek sam bila ponosna na svoje korijene i kad god dođem tamo, uvijek se iznova oduševim koliko su Kosovari jednostavan i ponosan narod bez obzira na to što su sve prošli. Nekako se osjećam dužnom govoriti svijetu o njima i ponositi se svojim Kosovom.

MK: Koliko često odlaziš na Kosovo?
Rita: Ne koliko bih htjela, iako tamo žive moji baka i djed. Mnogo radim pa ne stignem, ali vjerujem da će se to u budućnosti promijeniti.

MK: Kako zamišljaš svoje vjenčanje?
Rita: Voljela bih da bude na plaži, na nekom toplom mjestu, i da budem bosa.

MK: Znaš li već čiju bi kreaciju odjenula?
Rita: Možda Jeremy Scott, Valentino ili Kenzo

MK: Sad su ti 23 godine - kako se zamišljaš u dobi od 46 godina?
Rita: Nadam se da ću do tada imati troje djece, vlastitu modnu liniju i da ću snimati za svoju diskografsku kuću.

MK: Hoćeš li i tada biti plavuša?
Rita: Da.

Priznajem, Rita me oduševila svojom jednostavnošću i otvorenošću, a nju su pak oduševili darovi koje sam joj donijela. Kako bih je podsjetila na regiju iz koje je potekla, donijela sam joj moju omiljenu knjigu Na Drini ćuprija (The bridge on the Drina) nobelovca Ive Andrića te - domaću dalmatinsku travaricu. Donijela sam joj i nekoliko kreacija hrvatskih dizajnera: predivnu haljinu Obekei, majicu Tamara Bombardelli, sunčane naočale Sheriff & Cherry i nakit od pleksiglasa Oh Tiger! Pokloni su je oduševili, a posebno rakija.

Poslije modnog programa, nastavili smo se družiti za stolom - na večeri u restoranu 20th Century Theatre, u šarmantnoj londonskoj četvrti Nothing Hill. Hrana je bila odlična, baš kao i bend koji nam je uživo svirao stare pop hitove u vlastitom aranžamanu. Tamo me je Rita još jednom oduševila: toliko je bila opuštena, otvorena i ljupka, da nitko od nas nije imao dojam da priča s mega-pop-zvijezdom koja je trenutačno najpoželjnije lice i u modnom svijetu. Nedavno je, naime, postala zaštitno lice novog parfema DKNY, na naslovnici je rujanskog broja britanskog Glamoura, a za Vogue je snimila modni editorial. Uglavnom, sjedile smo, pričale, uživale u hrani, koktelima, fotkali se polaroidima i plesali do dugo u noć. U jednom sam trenutku pomislila - kao da se znamo sto godina.

Sutradan sam Ritu ponovno vidjela u novootvorenoj Adidas Originals Flagship trgovini, gdje je održano spektakularno predstavljanje Colour Block Pastel kolekcije za jesen/zimu koje utjelovljuju neustrašivi modni stil i originalan duh adidasa i ove ikone stila. U kolekciji se zaista može pronaći ponešto za svakoga, a meni su se posebno svidjele tajice i tenisice iz Colour Block kolekcije koja se može nabaviti i u Hrvatskoj. Za one koji nisu pročitali moj post o adidas Originals by Rita Ora kolekciji, to još uvijek mogu napraviti ovdje, a na facebook stranici ModaKomoda možete sudjelovati u nagradnoj igri u kojoj možete osvojiti prekrasnu šiltericu iz Roses potkolekcije.

Super mi je bilo vidjeti radost na licima nekolicine Ritinih obožavatelja koji su se s njom uspjeli fotografirati - nakon što je otpjevala svoje tri pjesme, među ostalim i najnoviji hit I Will Never Let You Down. Nakon dućana, zabava se preselila u poznati londonski klub Mode gdje smo se opet zabavljali do ranih jutarnjih sati. Bilo je to uistinu posebno iskustvo koje ću još dugo pamtiti.

Za danas sam vam pripremila novo darivanje. Poklanjam vam poster s originalnim autogramom pop zvijezde, te masku za iphone iz Pastel kolekcije. Igramo se na facebooku stranici ModaKomoda

photos: Dorijan Kljun, adidas Originals, privatni album