zračna luka heathrow

Dva aviona sudarila se na aerodromu u Londonu, započeta istraga o incidentu

06.04.2024 u 18:23

Bionic
Reading

Dva aviona sudarila su se u londonskoj zračnoj luci Heathrow, a u sudaru nije bilo ozllijeđenih

Avion Virgin Atlantica Boeing 787 sudario se s Airbusom A350 British Airwaysa dok se odvajao od zgrade terminala u zračnoj luci Heathrow uzrokujući manju štetu na oba aviona. Virginov mlažnjak je bio vođen tegljačem kada je vrhom krila udario u rep susjednog mlažnjaka British Airwaysa, piše Daily Mail.

Službe hitne pomoći dojurile su na mjesto događaja nakon sudara. Glasnogovornik Virgin Atlantica rekao je: 'Svjesni smo da je vrh krila jednog od naših praznih aviona došao u kontakt s drugim avionom dok su ga vukli sa stajališta na terminalu 3 London Heathrow. 'Sigurnost naših putnika i posade uvijek nam je glavni prioritet. Možemo potvrditi da nije bilo putnika u avionu Virgin Atlantica tijekom tog vremena. Započeli smo potpunu i temeljitu istragu i naši inženjerski timovi obavljaju provjere održavanja aviona koji je za sada povučen iz upotrebe.'

AvionBritish Airwaysa nedavno je stigao u London iz Accre u Gani i trebao je krenuti natrag, a BA je obavijestio putnike da je osigurao zamjenski avion.

Glasnogovornik Heathrowa rekao je: 'Radimo zajedno s hitnim službama i našim zračnim partnerima kao odgovor na incident koji je uključivao dva aviona na zemlji ranije danas. Trenutačno nema prijavljenih ozljeda putnika i ne predviđamo daljnji utjecaj na rad zračne luke.' Najmanje pet vatrogasnih vozila izašlo je na mjesto događaja u slučaju da dođe do curenja goriva ili mogućeg požara. Mnoštvo drugih službenika sigurnosti zračne luke osiguravalo je mjesto događaja.