PORAZNO ZA VLADAJUĆE

Rijeka više nije 'crvena', ORaH prešišao SDP

29.08.2014 u 11:34

Bionic
Reading

Prema istraživanju Crobarometra koje je od 1. do 15. kolovoza proveo Ipsos puls, SDP više nije najjača stranka na području Rijeke i Istre: SDP bi, da su danas izbori, po toj anketi u regiji osvojio 21 posto glasova, a OraH Mirele Holy 25 posto!

Novi list podsjeća da je na izborima prije tri godine SDP-ova koalicija u 8. jedinici (koja upravo obuhvaća Rijeku i Istru) osvojila 42,2 posto i osam od 11 mandata.

Prema istraživanju Crobarometra koje je objavljeno prošloga tjedna, na razini Hrvatske HDZ osvaja gotovo 26 posto, SDP 17,5 posto, a OraH 15 posto podrške građana.

U slučaju Rijeke i Istre HDZ je na 13 posto, SDP na 21, OraH na 25, Laburisti na pet posto, HNS dva posto itd. Treba napomenuti da u anketi nema IDS-a, koji se dakle broji pod 'ostale stranke', a HDZ-ov rezultat, kad je sam grad Rijeka u pitanju, sigurno treba uzeti uvjetno jer ga vjerojatno bar dijelom ruši Istra, gdje HDZ na izborima uvijek dobiva i dvostruko manje glasova nego u Rijeci (u Rijeci 20-ak posto, u Istri svega 10-ak posto).