23. KOLO MAXTV PRVE LIGE

Rijeka i Hajduk s minimalnih 1:0 do 'troboda'

25.03.2012 u 18:43

Bionic
Reading

Rijeka i Hajduk su identičnim rezultatima nadvisili svoje suparnike iz Zaprešića i Vinkovaca, te tako 'zatvorili' 23. kolo MAXtv Prve lige

Rijeka i Hajduk su bili nedjeljni domaćini preostale dvije utakmice 23. kola MAXtv Prve lige. 'Bijeli' s Kantride ugostili su zaprešićki Inter, dok je na Poljudu gostovala Cibalia. Oba domaćina pobijedila su s minimalnih 1:0, no Hajduk je to učinio ipak uz puno bolju igru i pregršt (neiskorištenih) prilika.

U Splitu se na tribinama skupilo oko 3.000 gledatelja koji su mogli uživati u dobroj igri koju je premijerno postavio novi trener 'bilih' Mišo Krstičević. Hajduk je bio puno bolji, od prve sekunde je kombinatorikom i agresijom napadao vrata Vinkovčana, a to što je na kraju ostalo samo 1:0 problem je dokencentracije napadača i nekoliko izvrsnih obrana gostujućeg vratara. Uostalom, 'bili' su i dvaput pogađali vratnice.

Jedini pogodak na utakmici zabio je mladi Caktaš u 35. minuti i to nakon što je lijepo prsima smirio jednu visoko nabačenu loptu i plasira ju pored nemoćnog Matkovića. Kako je to, uostalom, izgledalo na Poljudu svjedoči i statistika. Cibalia je, naime, jedan jedini udarac prema vratima Hajduka uputila u - 89. minuti. Istodobno Hajduk je pucao 16 puta, od toga devet puta u okvir gola i imao dosta preko 60 posto vremena loptu u posjedu.

Rijeka je nešto ranije popodne do tri boda došla nakon pogotka Kreilacha s bijele točke. Nažalost, samo je oko 1.000 gledatelja pohodilo stadion, pa niti atmosfera nije bila previše poticajna za igrače. Na kraju su dečki s Kvarnera stigli do osme prvenstvene pobjede i sedmog mjesta na prvenstvenoj ljestvici.