SASTANAK U POGLAVARSTVU

Riječki taksisti nadomak Zagreba

23.02.2010 u 09:45

Bionic
Reading

Kosta Minovski, vlasnik riječke tvrtke Taxi Cammeo, posjetio je zagrebačko Gradsko poglavarstvo gdje se sastao s pročelnikom za promet izjavivši nakon sastanka da nema prepreka za dolazak njegove tvrtke u Zagreb

Minovski je najavio širenje poslovanja na Zagreb te najavio vrlo niske cijene svojih usluga što je obradovalo Zagrepčene već dugo nezadovoljne skupoćom taksija u gradu.

Davor Jelavić ističe da je Minovski daleko od početka poslovanja u Zagrebu. Gradska skupština je tek u proceduri donošenja odluke o organizaciji taksi-prijevoza koja se treba uskladiti sa Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu iz listopada 2009. koji je omogućio ukidanje monopola udruge Radio taksi Zagreb.

'Minovskom treba licencija za tvrtku i dozvola za svaki taksi. On nema ni vozila, a bez njih ne može dobiti licenciju. Licencija je jedan od uvjeta za dobivanje dozvola, a ostali uvjeti mogu biti boja, tip automobila... Ne može se nikako reći da je Taxi Cammeo pred dobivanjem dozvola', rekao je djelatnik Gradskog ureda za promet na kojeg je novinare Večernjeg.hr uputio Jelavić.