NE ODUSTAJE OD ŠTRAJKA

Ribić: Bedaci kažu da je iza nas Tomislav Karamarko

30.09.2015 u 15:39

Bionic
Reading

Sve dok odaziv ne bude 100 posto neću biti zadovoljan, ali štrajk je uspio, ocijenio je u razgovoru za Media servis čelnik Vertikale obrazovanja Vilim Ribić

Kaže da kod odaziva postoji trend opadanja i da su zato poslali pismo članovima kako bi se jače kolektivno angažirali.

'Ali ako je štrajk i 20 posto odativa on je uspio, uspio u smislu da blokira i stvara problem u sustavu, to je i smisao štrajka. Zato je štrajk i dopušten svim međunarodnim standardima, osim u Iranu i Saudijskoj Arabiji, svagdje je štrajk u obrazovanju potpuno dopušten', objašnjava Ribić.

Među članstvom provode referendum o tome jesu li za nastavak štrajka i večeras će bit poznati rezultati, odnosno prekida li se štrajk ili se nastavlja, kako siu i najavili, do ispunjenja zahtjeva. Za kaos u školama i zbunjene roditelje i djecu ima krivca.

'Kriv je Zoran Milanović što nije zaustavio štrajk, zašto ga nije zaustavio dogovorom sa sindikatima? Bahati premijer nije ni sjeo s nama, a kamoli da je pokušao zaustaviti. On želi biti pobjednik, pobjednik tako da svi roditelji budu frustrirani onim što se događa, a onda preusmjeriti odgovornost na sindikate. Mislim da će roditelji na kraju shvatiti o čemu se tu radi', rekao je sindikalist.

Ribić dodaje da je laž da tehnička vlada ne može ispuniti zahtjeve sindikata. Tajmnig uoči izbora nismo odredili mi nego Zoran Milanović, kaže Ribić, a na primjedbe da zapravo iza njih stoji Tomislav Karamarko, ovako odgovara: 'A čujte, zemlja je puna bedaka, što da vam kažem, puna je bedaka. Neću to ni komentirati'.