TRAGEDIJA U ZADRU

Ribara usmrtili otrovni plinovi

26.11.2012 u 15:54

Bionic
Reading

Sve je više poznatih detalja oko jučerašnjeg tragičnog događaja u Zadru u kojem je na brodici 'Molo' život izgubio 39-godišnji član posade, splitski ribar Goran Erceg

U ponedjeljak je napravljena obdukcija. Sumnja se da je uzrok smrti udisanje dima koji se proširio iz plinskog štednjaka iz kojeg je, pretpostavlja se, curio plin. Kako je došlo do zapaljenja plina, još se utvrđuje. Potvrdu uzroka smrti trebali bi dati vještaci Centra za forenzička vještačenja i ispitivanja Ivan Vučetić u Zagrebu kojima je poslan uzorak tkiva na laboratorijsko istraživanje.

Podsjetimo, oko četiri sata djelatnik Lučke kapetanije uočio je požar na plivarici koji je prijetio širenjem na okolne ribarske brodove u blizini zadarskog mosta. Pozvao je vatrogasce koji su na mjesto događaja stigli za nekoliko minuta s četiri vozila. Ugasili su požar, a u spavaonici broda pronašli beživotno tijelo muškarca čiju je smrt konstatirala liječnica Hitne medicinske pomoći.

Požar je izbio u kuhinji, točnije na štednjaku na plin, a vatra se potom proširila po ostalim brodskim prostorijama. U potpunosti je izgorjelo nadgrađe i kormilarnica, a spavaonice su djelomično spaljene.

Ministarstvo pomorstva kao vlasnika broda navodi tvrtku Morski val d.o.o. iz Stankovaca čiji je osnivač Neven Badurina koji je nedavno s Jadrankom Lisicom preuzeo u najam na pet godina tvornicu za preradu ribe Adria.

Brod je star 33 godine, a 2011. od tvrtke Marituna 2, tvrtke-kćeri Tankerkomerca otkupila ga je Morska vila iz Stankovaca koju su osnovali Neven Badurina i poduzetnik iz Pakoštana i prijatelj generala Ante Gotovine Žoni Maksan.