UNATOČ ŠTRAJKU

Restorani Studentskog centra u Zagrebu u srijedu rade

15.11.2016 u 19:35

Bionic
Reading

Restorani Studentskog centra (SC) u Zagrebu u srijedu će raditi, unatoč štrajku koji su najavili sindikati, doznaje se od sanacijskog upravitelja SC-a Mirka Bošnjaka koji upozorava da sindikati manipuliraju obavijestima da studentski restorani sutra ne rade

Svi restorani SC-a radit će u normalnom režimu, a u slučaju nepredvidivosti, Uprava će reagirati na vrijeme sa zamjenskim osobljem, rekao je Bošnjak Hini i pozvao studente da sutra redovno dođu na svoje obroke.

U srijedu, s početkom u 6 sati, štrajk su najavili predstavnici četiriju sindikata koji djeluju u zagrebačkom Studentskom centru (SC) jer nije potpisan već usuglašeni kolektivni ugovor (KU), te poručili da će štrajkati dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

Bošnjak pak ističe kako je, prema informacijama s terena, odaziv slab. Ne isključuje neka sitna podmetanja no radnici su, kaže, ’prepoznali koliko je važno da studentima osiguraju obrok’.

Upozorava i da sindikati nisu poslodavcu, u skladu sa zakonom, dostavili obavijesti koji radnici žele sudjelovati u štrajku.

Razlog štrajka je zahtjev sindikata za povećanjem materijalnih prava radnika SC-a, za koja Bošnjak kaže da su već iznadprosječna. Upozorava i da je SC opterećen ogromnim dugovanjima i u sanaciji, a prava koja se traže kroz kolektivni ugovor stajala bi nekoliko milijuna kuna.