uputila pismo rektoru

Prorektorica Hruškar podnijela neopozivu ostavku zbog neslaganja s rektorom Borasom

09.02.2021 u 12:55

Bionic
Reading

Prorektorica Sveučilišta u Zagrebu Mirjana Hruškar podnijela je u utorak rektoru Sveučilišta u Zagrebu Damiru Borasu neopozivu ostavku s dužnosti prorektorice za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete zbog višemjesečnoga neslaganja s rektorovim odlukama

U pismu koje je danas službeno uputila rektoru, prorektorica Hruškar navodi kako je neposredni razlog njezine ostavke višemjesečno neslaganje s rektorovim odlukama i nužnošću njihove provedbe, zbog čega smatra kako više ne može obnašati dužnost prorektorice Sveučilišta u Zagrebu.

Povod ostavke zaključci su i tijek rasprave sastanka Rektorskog kolegija u užem sastavu koji je održan 8. veljače, a na kojemu je rektor jasno istaknuo važnost sljedivosti njegovih odluka, što nije mogla podržati, ističe se u priopćenju prorektorice Hruškar.

'Moja je moralna i ljudska odgovornost zahvaliti Vam se na dužnosti prorektorice za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete… Budući da u Vašim namjerama ne vidim dobru volju da Sveučilište s Vama na čelu nađe adekvatna rješenja za ozbiljne izazove s kojima se već duže vrijeme suočava i čije nerješavanje, po mojem skromnom mišljenju, ozbiljno narušava kvalitetu najvećeg sveučilišta u Republici Hrvatskoj, shvatila sam da Vas više ne mogu slijediti na Vašem putu', ističe prof. dr. sc. Mirjana Hruškar u pismu ostavke.

Ističe i kako je rektora Borasa u više navrata izvijestila da razmišlja o ostavci.

'Izražavam duboko žaljenje, u profesionalnom i ljudskom smislu, što sam morala donijeti ovu odluku. U ovim za mene neprihvatljivim okolnostima funkcioniranja Sveučilišta u Zagrebu ne osjećam se odgovornom i ne mogu podržati, ni moralno ni profesionalno, Vaše odluke i postupke. Iskreno se nadam da ćete, usprkos svemu, pronaći mudrosti i učiniti pozitivne iskorake za dobrobit i budućnost Sveučilišta u Zagrebu i visokoškolskog obrazovanja Republike Hrvatske', zaključuje Hruškar.