Hrvatska stranka umirovljenika

Rekonstrukcija vlade je doživjela krah

29.07.2019 u 14:04

Bionic
Reading

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU), potaknuta izjavom novog ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Aladrovića da je reforma mirovinskog sustava dobro pripremljena i da će se nastaviti, zaključila je u ponedjeljak da je rekonstrukcija Vlade doživjela krah

'Zamjena jednog ministra koji ignorira potpise 750.000 građana protiv povećavanja dobi za odlazak u mirovinu sa 65 na 67 godina drugim, koji čini to isto, nije nikakva rekonstrukcija Vlade, nego kupovanje vremena kako bi se izigrala jasno iskazana volja građana', navodi HSU u priopćenju i zaključuje kako je rekonstrukcija vlade doživjela krah.

U HSU ocijenjuju kako je cilj Vlade i dalje mirovinski sustav u kojem su političke privilegije važnije od dugogodišnje uplate doprinosa.

'Rekonstrukcija Vlade, prema tome, nije nikakav korak naprijed kako je to predstavio premijer Andrej Plenković nego samo novo miješanje karata u unutarstranačkoj borbi za moć u vladajućoj stranci, pri čemu na interese građana pripadnici HDZ-ove političke elite ne razmišljaju', smatra HSU.

Za novog ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Aladrovića u HSU kažu da pokazuje nepoznavanje mirovinskog sustava kada tvrdi da su mirovine rasle 7,54 posto. Novom ministru zamjeraju i izjavu da je potrebno produljiti ostanak ljudi na tržištu rada dok u isto vrijeme Vlada ne poduzima ništa kako bi se riješio problem propasti radnih mjesta u industriji, prije svega u brodogradnji.

'Hrvatska stranka umirovljenika izražava žaljenje zbog činjenice što se članovi Vlade i HDZ-a nisu uspjeli izdignuti iznad interesa svojih fotelja i predložiti ljude i ideje koji koriste svima, a ne samo njima', zaključuje se u priopćenju koje potpisuje predsjednik stranke Silvano Hrelja.