SAVEZ ANTIFAŠISTA:

'Rehabilitacijom Mihailovića iz zločinca pretvarate u žrtvu'

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Proces koji se vodi u Srbiji, s nastojanjem rehabilitacije četničkog komandanta Draže Mihailovića i četničkoga pokreta, najočitiji je primjer pretvaranja osvjedočenoga zločinca u nevinu žrtvu i antifašista, navodi se u priopćenju Predsjedništva Saveza antifašističkih boraca (SABA) i antifašista Republike Hrvatske

Na sastanku 23. ožujka u Bregani Predsjedništva Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske i Zveze združenj borcev za vrednote NOB-a Slovenije najenergičnije su osudili sve one koji nastoje rehabilitirati, ili su to već učinili, ratne zločince iz redova četničkih, ustaških i belogardijskih formacija.

Predsjedništvo SABA tvrdi kako su 'na žalost, i u Hrvatskoj, samo na drugačiji način, rehabilitirane ustaše' pretvaranjem u pripadnike tzv. Domovinske vojske, koja, kako navode, pod tim nazivom i ustrojem nikada i nije postojala.

'Ustašama su osigurana sva prava kao i borcima NOB-a s time da su, za razliku od boraca NOB-a, mnogi odlikovani i unaprijeđeni u više časnička zvanja', stoji u priopćenju.

SABA smatra kako će sve izvjesnija rehabilitacija četničkog zapovjednika Draže Mihailovića i četničkog pokreta nanijeti najveću štetu srpskom narodu, kao što i rehabilitacija ustaštva nanosi štetu hrvatskom narodu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi