NUŽNA IZMJENA ZAKONA

Registar branitelja nemoguće je objaviti

10.10.2009 u 20:11

Bionic
Reading

Na upit hoće li se objaviti registar hrvatskih branitelja, Tomislav Ivić, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, rekao je da su za to nužne zakonske izmjene te da je za sada to nemoguće učiniti

Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić na današnjem vojnom hodočašću u Aljmaš, odgovarajući na novinarsko pitanje kako komentira prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata,  rekao je kako je vrijeme da se konačno riješe sve nejasnoće.

Dodao je kako je 13 godina bilo dovoljno da svi branitelji reguliraju svoj status te kako je došlo vrijeme da se konačno utvrdi točan broj branitelja.

Činjenica je, kazao je ministar Ivić, da je samo u akciji Oluja sudjelovalo oko 200 tisuća hrvatskih branitelja te da je rat na našim prostorima trajao šest godina.

Uz ostalo je kazao kako se izmjenama definira da je za ostvarivanje statusa nužno 100 dana sudjelovanja u Domovinskom ratu.

Na upit hoće li se objaviti registar hrvatskih branitelja, Ivić je rekao da su za to nužne zakonske izmjene te da je za sada to nemoguće učiniti.