PODRŽAVA JUNCKERA

Reding se neće kandidirati za šeficu EK-a

29.01.2014 u 13:21

Bionic
Reading

Povjerenica za pravosuđe i temeljna prava Viviane Reding objavila je da se ne namjerava kandidirati za predsjednicu Europske komisije te da podržava kandidaturu bivšeg luksemburškog premijera Jean-Clauda Junckera za to mjesto

'Imamo luksemburškog kandidata i svi ga podržavaju. Bilo bi smiješno natjecati se kao protukandidat Junckeru', izjavila je za tjednik European Voice povjerenica Reding.

Reding i Junkcer članovi su demokršćanske stranke iz Luksemburga.

Donedavni luksemburški premijer Juncker nedavno je objavio da je spreman biti kandidat Europske pučke stranke za predsjednika Europske komisije.

Očekuje se da će Viviane Reding predvoditi luksemburške demokršćane na predstojećim izborima za Europski parlament u svibnju ove godine.

Juncker je favorit među imenima koja se spominju za mogućeg kandidata europskih pučana za mjesto predsjednika Europske komisije.

Na predstojećim europskim izborima, prvi put u povijesti stranke će istaknuti svoje kandidate za predsjednika EK.

Socijalisti su već odlučili da će njihov kandidat biti sadašnji predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz, a liberali bi krajem ovog tjedna i službeno trebali potvrditi bivšeg belgijskog premijera Guy Verhofstadta za svoga kandidata.