VREMENSKA prognoza

Red sunca, red oblaka i kiše: Evo kad bi se vrijeme moglo stabilizirati

09.06.2024 u 08:23

Bionic
Reading

Danas će biti djelomice sunčano, vrlo toplo te vruće i sparno. Mjestimice moguće malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom, osobito navečer i u noći na ponedjeljak na sjevernom Jadranu te u zapadnim krajevima unutrašnjosti, prognoza je DHMZ-a

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, a na Jadranu će zapuhati umjereno jugo koje će navečer jačati. Najviša dnevna temperatura između 28 i 33 °C, prognozira DHMZ.

Žuto upozorenje za vjetar izdano je za šest klimatoloških područja hrvatskog dijela Jadrana.

Žučkasti sjaj neba posljedica je prisustva saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere, objašnjava meteorolog N1 televizije Bojan Lipovšćak.

Kasno poslijepodne i navečer očekujemo umjeren razvoj dnevne naoblake, a u gorskim krajevima je moguć pokoji pljusak praćen grmljavinom. Na Jadranu će puhati slab jugozapadnjak koji će krajem dana pojačati na jako jugo osobito na jugu Dalmacije.

Sutra, u ponedjeljak očekuje se prolaz oslabljene hladne fronte sjevernije od naših krajeva. Vrijeme će biti nestabilno s grmljavinom, udarima vjetra i pljuskovima kiše osobito u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. U Slavoniji i Baranji poslijepodne i navečer uz prolaz hladne fronte moguća je mjestimice i tuča, prgognozira Lipovšćak.

Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti od 14 do 18, a na Jadranu topla noć s temperaturama iznad 20 °C. Najviše dnevne temperature od 25 do 32°C.

U nastavku tjedna do petka promjenjivo i nestabilno vrijeme. red sunca, red pljuskova kiše. Malo hladnije, temperature će na Jadranu i u unutrašnjosti biti oko 25°C. Od petka stabilizacija vremena i porast temperature i iznad 30.°C